Skocz do zawartości
janus

Ma ktoś wystarczającą wiedze zeby mi pomóc?????

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem na forum jednak nie znalazlem jesli jest taki temat to przepraszam.

Mam maly problem, był u mnie ostatni kumpel z dyskiem zeby zgrac filmy i podlaczylem jego dysk za nagrywarke zgrałem mu filmy wyłaczylem kompa i wlaczylem go od nowa i sie pojawił i nadal jest jeden szkopuł ktory mnie bardzo denerwuje zaraz za partycja c wyswietla mi sie nagrywarka pozniej partycja E (kiedys D) i potem cd-rom nie wiem jak to usunac. Mam jeden dysk i jest on podzielony na dwie czesci mam nadzieje ze ktos mi pomoze. Chce zeby bylo tak

c partycja ze systemem

d druga partycja

e nagrywarka

f cd-rom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy dobrze zrozumialem ale poprostu chcesz zmienic litere CD romu? Prawy klik na moj komp, zarządzaj, zarządzanie dyskami, prawy klik na to co chesz zmienic, zmień litere dysku i zmieniasz. najpierw zmień np partycje tą E na X bo bedzie zajete D a potem wiesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I dla tego u mnie litery CD-romów i wirtualnych CD-romów zaczynają się od "M". Ale jak raz znajomy przyniósł dysk 120GB z 6 partycjami 8O , a ja miałęm jeszcze swój strary 1.6GB awaryjnie podłączony, to mi się litery dysków na "L" skończyły :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZAcznijmy jakis system masz ?? Jeśli XP to rozwiazanie wyżej jeśli 98 to polecam programik LetterAssignerhttp://www.v72735.f2s.com/LetAssig/

zacznijmy od tego ze system to kolega janus ma pokazany w stopce :D

Chce zeby bylo tak 

c partycja ze systemem 

d druga partycja 

e nagrywarka 

f cd-rom

panel sterowania -> narzedzia administracyjne -> zarzadzanie komputerem -> magazyn -> zarzadzanie dyskami -> prawy klawisz myszy na zadanej partycji -> zmien litere dysku i sciezke.

zaden dodatkowy soft nie jest do tego potrzebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZAcznijmy jakis system masz ?? Jeśli XP to rozwiazanie wyżej jeśli 98 to polecam programik LetterAssignerhttp://www.v72735.f2s.com/LetAssig/

zacznijmy od tego ze system to kolega janus ma pokazany w stopce :D

Chce zeby bylo tak 

c partycja ze systemem 

d druga partycja 

e nagrywarka 

f cd-rom

panel sterowania -> narzedzia administracyjne -> zarzadzanie komputerem -> magazyn -> zarzadzanie dyskami -> prawy klawisz myszy na zadanej partycji -> zmien litere dysku i sciezke.

zaden dodatkowy soft nie jest do tego potrzebny.

No afkt ale nie sposob jest czytac wszystkie sigi poza tym godzina dla mnie byla wczesna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi