3pO Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 Witam. Zwracam się do Was zapytaniem o możliwość podłączenia starego zasilacza Chieftec 1136H 360W (na 12V ma tylko 18A) do nowego kompa (w chwili obecnej czekam na Be Qiuet'a DP 450W, części leżą już u mnie od 3 dni a zasilacza nadal nie mam i nie wiem kiedy będzie). Ma on wtyczkę 20 pin, a na płycie jest 24, osobną 4pin (do wpinania obok procesora). Nie mam zamiaru nic kręcić (nie z tym zasilaczem), tak aby tylko chodziło w windowsie, internet bez większego obciążenia. Czy on pociągnie tą konfigurację: P5Q-E E8400 4850 2x2 Patriot 2.2V DVDRW (nie muszę podłączać) Seagate 160 SATA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 15 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2008 (edytowane) Szczerze mówiąc ja bym nie eksperymentował. Jeżeli komp nie jest Ci absolutnie niezbędny to poczekaj na tego be quiet'a. Byłem w identycznej sytuacji 2 tygodnie temu. Skutek: spalony huntkey 350AP (350W). Niby nie jakieś cudo, ale zawsze można było przehandlować za pare złotych, a tak został mi tylko wiatrak 140mm :evil: Edytowane 15 Lipca 2008 przez mr__y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3pO Opublikowano 16 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2008 ...Byłem w identycznej sytuacji 2 tygodnie temu. Skutek: spalony huntkey 350AP (350W)... No szkoda, parę złotych by za niego było, a tak na pocieszenie wentyl został. W takim przypadku nie będę ryzykował. Spalony zasilacz może pociągnąć za sobą coś jeszcze a tego by chyba nikt nie chciał. A Be Quiet ma być pod koniec przyszłego tygodnia, więc podziękowałem i zamówiłem na Zenfist.pl. Jak się spiszą to zamówię w najbliższym czasie jeszcze u nich nową obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...