Skocz do zawartości
3pO

Stary Zasilacz, Nowy Komp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zwracam się do Was zapytaniem o możliwość podłączenia starego zasilacza Chieftec 1136H 360W (na 12V ma tylko 18A) do nowego kompa (w chwili obecnej czekam na Be Qiuet'a DP 450W, części leżą już u mnie od 3 dni a zasilacza nadal nie mam i nie wiem kiedy będzie). Ma on wtyczkę 20 pin, a na płycie jest 24, osobną 4pin (do wpinania obok procesora). Nie mam zamiaru nic kręcić (nie z tym zasilaczem), tak aby tylko chodziło w windowsie, internet bez większego obciążenia. Czy on pociągnie tą konfigurację:

P5Q-E

E8400

4850

2x2 Patriot 2.2V

DVDRW (nie muszę podłączać)

Seagate 160 SATA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc ja bym nie eksperymentował. Jeżeli komp nie jest Ci absolutnie niezbędny to poczekaj na tego be quiet'a.

Byłem w identycznej sytuacji 2 tygodnie temu. Skutek: spalony huntkey 350AP (350W). Niby nie jakieś cudo, ale zawsze można było przehandlować za pare złotych, a tak został mi tylko wiatrak 140mm :evil:

Edytowane przez mr__y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Byłem w identycznej sytuacji 2 tygodnie temu. Skutek: spalony huntkey 350AP (350W)...

No szkoda, parę złotych by za niego było, a tak na pocieszenie wentyl został.

W takim przypadku nie będę ryzykował. Spalony zasilacz może pociągnąć za sobą coś jeszcze a tego by chyba nikt nie chciał.

A Be Quiet ma być pod koniec przyszłego tygodnia, więc podziękowałem i zamówiłem na Zenfist.pl. Jak się spiszą to zamówię w najbliższym czasie jeszcze u nich nową obudowę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi