Skocz do zawartości
Gość Vit

Przyzwoity Laptop Do 2400zł (filmy I Wow)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym kupić laptopa i mogę przeznaczyć na ten cel do ok 2400zł, może odrobinę więcej.

Nie znam specjalnie tego rynku, więc wolę zwrócić się o radę do osób znających się lepiej ode mnie.

Chciałbym, żeby laptop był substytutem stacjonarki na wyjazdach. Zatem w grę wchodzą filmy (dobrze by było, gdyby radził sobie z HD) i gry. Nie mam tu na myśli najnowszych tytułów. Najważniejsze, żebym był w stanie pograć sobie płynnie w WoWa, niekoniecznie na najniższych detalach.

Zorientowałem sie już, że rynek dzieli się na markowy sprzęt i składaki. Nie znam jednak jakości sprzętu składanego i nie wiem czy można na nim polegać. Nie wiem także jak w ich przypadku wygląda serwis.

Przeglądając inne tematy, znalazłem tego laptopa:

http://www.allegro.pl/item396945345_compal...2mb_bonusy.html

Ewentualnie: http://karen.pl/p/pl/5363/notebook_califor...160i_t2370.html

Nazwa compal przewijała się na forum kilkukrotnie, ale i tak mam sporo obaw. Nie chciałbym dać się wpuścić w maliny, stąd moja prośba o poradę.

Pozdrawiam Vit

Edytowane przez Vit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mało ramu, WoW na rajdzie, czy w tłocznej stolicy może ciężko chodzić. Polecam Compala, WoW bez problemu ciągnie w max detalach w natywnej, nie ważne czy na rajdzie, czy w Shatt - nie ma problemu. Filmy HD chodzą bez zająknięcia. Jeżeli nie zależy Ci na "bajeranckim" wyglądzie, to bierz bez obaw. Jak chcesz więcej info, poczytaj jeszcze sobie recenzję i opinie na forum portalu www.notebookcheck.pl. Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 2400 proponuje ten model - HP Compaq 6735b dla mnie sprzet swietny. No i oprocz tego ze zadowolony jestem z laptopa to jeszcze kupilem go w calkiem przyzwoitej cenie. Jak bedziesz chcial kupic przez neta to polecam sklep www.notebooki.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kamiq, interesowałby mnie raczej laptop z 2-3 GB ram'u.

KHOT, masz jakieś doświadczenia związane z Compalem?

ralson, obawiam się, że Radek 3200 może być za słaby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KHOT, masz jakieś doświadczenia związane z Compalem?

Sygnaturka? :wink: Tak: mam, używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Gram też w WoWa namiętnie i wiem jakim bólem mogą być ścinki na rajdzie :damage_wall: .Jeżeli nie przeszkadza Ci bardzo klasyczny wygląd Compala, to poza mało "trendi" marką którą nie zaszpanujesz, nic mu nie można zarzucić. Materiały dobre, wykonanie bez zarzutu, działanie jak najbardziej w porządku.

Aha, kolega ralson zarejestrowany dzisiaj, pierwszym postem rzucaja reklamę konkretnego sklepu - śmieszne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sygnaturka? :wink: Tak: mam, używam od jakiegoś czasu i jestem bardzo zadowolony. Gram też w WoWa namiętnie i wiem jakim bólem mogą być ścinki na rajdzie :damage_wall: .Jeżeli nie przeszkadza Ci bardzo klasyczny wygląd Compala, to poza mało "trendi" marką którą nie zaszpanujesz, nic mu nie można zarzucić. Materiały dobre, wykonanie bez zarzutu, działanie jak najbardziej w porządku.

Sry, w podpisie zauważyłem tylko gnomią inżynierię, a przegapiłem laptopa :-D

Na szczęście większym powodem do szpanu jest dla mnie to co znajduje się pod obudową.

Aha, kolega ralson zarejestrowany dzisiaj, pierwszym postem rzucaja reklamę konkretnego sklepu - śmieszne.

Nie mam doświadczeń z kupowaniem kadłubków. Czy powinienem obawiać się czegoś przy kupowaniu przez allegro?

Sprzedawca ma 17k pozytywów, więc wygląda solidnie, a prawdopodobnie i tak bym odbierał na miejscu w Wawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sry, w podpisie zauważyłem tylko gnomią inżynierię, a przegapiłem laptopa :-D

:lol2:

Na szczęście większym powodem do szpanu jest dla mnie to co znajduje się pod obudową.

Bardzo miło to słyszeć, póki co, rzadkość - dalej króluje przekalkowana opinia o stacjonarkach z czasów kiedy tylko markowe Optimusy, Vobisy były ok, a wszelkie składaki be...

Czy powinienem obawiać się czegoś przy kupowaniu przez allegro?

Sprzedawca ma 17k pozytywów, więc wygląda solidnie, a prawdopodobnie i tak bym odbierał na miejscu w Wawie

Ciężko powiedzieć, chociaż jak będziesz odbierał osobiście, to sprawdź wszystko sobie dokładnie na miejscu zanim zapłacisz - weź najlepiej liveCD jakiegoś linuxa (ubuntu?). Edytowane przez KHOT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi