Skocz do zawartości
jawor121

Upgrade Kompa.

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

w najbliższym czasie przybędzie mi trochę kasy i chciał bym ją przeznaczyć na modernizacje mojej skrzynki.W sumie komp nie jest najgorszy ale zintegrowana grafika nie pozwala na wiele.Posiadam coś takiego:

-Athlon 64 x2 4000,

-Foxoconn 690v,

-2x1gb ramu Kingstona,najzwyklejszy nie elpidy,

-Chieftec 350w.

Reszta raczej nie jest ważna bo jej nie mam zamiaru modernizować.No więc pomyślałem sobie aby wymienić mobo i kupić oddzielna grafikę.Naczytałem się trochę i najbardziej pasuje mi Abit Ax78.Fajna płytka za nie dużą kasę.Prawie jak Kn9 :P.Nie chcę bić rekordów oc,3ghz mi wystarczą więc Abit powinien się nadać.Co do grafiki to myślałem nad HD3650 512mb i HD3850 256mb.Która będzie wydajniejsza?Wydaje mi się że mimo mniejszej ilości ramu 3850 będzie lepszy.Ma więcej jednostek zunifikowanych czy jakkolwiek to się nazywa.Do tego chcę dokupić jeszcze Accelero S1 rev2 i wydam całą kasiore :).Czy taki zestaw miał by sens.Jest jeszcze Gigabyte na 770 i Asus M3A.

Wyglądało by to tak:

Abit

lub Gigabyte

lub Asus

Do tego:

3850

lub 3650

i Accelero.

W każdym wariancie wychodzi bardzo podobna cena końcowa.Takiej kwoty przekroczyć nie mogę.Mógł bym ewentualnie odpuścić zakup Accelero ale nie wiem co na to moje uszy :P.Aha bym zapomniał,czy mój zasilacz da rade pod takim obciążeniem + Oc procka i grafy?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na foxconie nie podkręcisz proca? I jak już zmienić płyte to razem z prockiem na coś pod E2xx0.

Grafike weź 3051091[/snapback]

Jak z tych nowszych i ma ~25A na 12tce to se poradzi.
Tak on ma 25a na 12tce.Jak mówisz że sobie poradzi to dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również jestem zdania że da radę.Myślę też że lepiej jednak Hd3850,prawda?Teraz nie wiem co z mobo,widziałem tego Gigabyte i zrobił ponad 400htt Milansowi,ponoć sztuka pierwsza z brzegu.Ale Abit mi się tez podoba :/.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi