jawor121 Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Siema, w najbliższym czasie przybędzie mi trochę kasy i chciał bym ją przeznaczyć na modernizacje mojej skrzynki.W sumie komp nie jest najgorszy ale zintegrowana grafika nie pozwala na wiele.Posiadam coś takiego: -Athlon 64 x2 4000, -Foxoconn 690v, -2x1gb ramu Kingstona,najzwyklejszy nie elpidy, -Chieftec 350w. Reszta raczej nie jest ważna bo jej nie mam zamiaru modernizować.No więc pomyślałem sobie aby wymienić mobo i kupić oddzielna grafikę.Naczytałem się trochę i najbardziej pasuje mi Abit Ax78.Fajna płytka za nie dużą kasę.Prawie jak Kn9 :P.Nie chcę bić rekordów oc,3ghz mi wystarczą więc Abit powinien się nadać.Co do grafiki to myślałem nad HD3650 512mb i HD3850 256mb.Która będzie wydajniejsza?Wydaje mi się że mimo mniejszej ilości ramu 3850 będzie lepszy.Ma więcej jednostek zunifikowanych czy jakkolwiek to się nazywa.Do tego chcę dokupić jeszcze Accelero S1 rev2 i wydam całą kasiore :).Czy taki zestaw miał by sens.Jest jeszcze Gigabyte na 770 i Asus M3A. Wyglądało by to tak: Abit lub Gigabyte lub Asus Do tego: 3850 lub 3650 i Accelero. W każdym wariancie wychodzi bardzo podobna cena końcowa.Takiej kwoty przekroczyć nie mogę.Mógł bym ewentualnie odpuścić zakup Accelero ale nie wiem co na to moje uszy :P.Aha bym zapomniał,czy mój zasilacz da rade pod takim obciążeniem + Oc procka i grafy? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 A na foxconie nie podkręcisz proca? I jak już zmienić płyte to razem z prockiem na coś pod E2xx0. Grafike weź 8800GS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 czy mój zasilacz da rade pod takim obciążeniem + Oc procka i grafy?Jak z tych nowszych i ma ~25A na 12tce to se poradzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 17 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2008 Zasilacz do wymiany, na np. Amacrox 400W lub Chieftec 450W (ciągnie mój obecny config, polecam). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Zasilacze-i-o...9/#entry3024630 :> ps. za długi sig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 A na foxconie nie podkręcisz proca? I jak już zmienić płyte to razem z prockiem na coś pod E2xx0. Grafike weź 3051091[/snapback] Jak z tych nowszych i ma ~25A na 12tce to se poradzi. Tak on ma 25a na 12tce.Jak mówisz że sobie poradzi to dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob.ek Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 http://forum.purepc.pl/temat/Zasilacze-i-o...9/#entry3024630 :> ps. za długi sig Ok, sygnatura zmieniona (zmniejszona) ;) Raczej nie wątpię, że ten Chieftec 350W pociągnie podany sprzęt ("na styk"), ale chyba lepiej mieć zapas mocy, right? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja tam nie wiem ;) ale Zenfist to jest marka a on mówi, że pociągnie o ile parametry trzyma (sprawny jest) [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 18 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2008 Ja również jestem zdania że da radę.Myślę też że lepiej jednak Hd3850,prawda?Teraz nie wiem co z mobo,widziałem tego Gigabyte i zrobił ponad 400htt Milansowi,ponoć sztuka pierwsza z brzegu.Ale Abit mi się tez podoba :/. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...