Skocz do zawartości
KubaJB

Zestaw Za Ok . 2500zł. - Proszę O Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , potrzebuje pomocy w wyborze zestawu komputerowego tj. komputer, monitor, klawiatura, mysz, drukarka, glosniki.

Mam na oku taki zestaw:

Dual Core E2180 2GH BOX

Gigabyte P31-DS3L

A-Data 2x2Gb PC800 EE

Samsung 320Gb F1

Radeon HD4850 Powercolor

Logitech x-210

Pioneer DVR 115D

Corsair 450W

Logitech Media Keyboard

A4Tech GLaser D10

CM Elite 332

NEC 93V

Brother DCP-135C

Najbardziej nie wiem co z mysza, zestaw kupuje w esc.pl, jaka inna mysz znajdujaca sie w ofercie tegoz sklepu w tej cenie mozecie polecic w tej cenie?

Co sadzicie o tym sestawie? Wszystko bedzie ze soba wspolgralo , zamawiam to jutro , wiec czekam na opinie i sugestie , z gory dziekuje.

Edytowane przez Kuba111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P5Q Pro nie wezme bo za droga, ten Nec z tego co czytalem to lepszy od tego Benq, Pionka juz zmieniam. Nie wiem co z Mobo , duza jest roznica miedzy p31 a p35 na Gigaszicie? Przedewszystkim chodzi mi o stabilnosc, na drugim planie jest podkrecanie. Nie chce bic jakis rekordow , ale 3.0 by sie przydalo, a z tego co czytalem , tak samo sie podkreca. Jedyna roznica jaka widze to obsluga pamieci. Mysle ze te a-daty beda na niej pdzilaly(tj na p31)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram będzie działał tyle że jak będziesz chciał zwiększyć jego ilość to będziesz musiał sprzedać stare i kupić nowe bo jest problem z obsługą 4 banków obsadzonych dwustronnymi pamięciami (a problem polega na tym że ich nie wykrywa)

Odnośnie monitora to ten twój nec nie ma dvi a to przekłada się na gorszą jakość obrazu , za to benq ma dvi więc sądzę że będzie oferował lepszy obraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli polecacie zmienic na P35 tlko ze wzgledu na obsluge pamieci? 4Gb w zupelnosci mi wystarczy i nie mam zamiaru dokladac wiecej do tego komputera, moze w przyszłośći , ale to juz pewnie nowa platforma bedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie. Jeszcze nie kupilem sprzetu, myslalem ze wyjdzie jakies tanie 4850 niereferencyjne , ale jak patrze na ceny Toxica, to mi sie odechciewa. Na dniach bede zamawial taki, ttroche zmieniony zestaw. Co o nim myslicie?

Intel Pentium Dual Core E2180 /2.0GHz, 1MB, 800MHz, BOX/

Gigabyte P31-DS3L /intel P31/

A-Data 4GB (2x2GB) PC800 CL4 Extreme Edition

Samsung 320GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Gigabyte Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ 2xDVI TV-out

Logitech X-210 (2+1)

Pioneer DVR-215 SATA (black)

Logitech Media Keyboard Black

A4Tech X-750BF /Black/

Cooler Master Elite 332 (Black)

Corsair 450W [CMPSU-450VXEU]

NEC AccuSync 22WV (5ms, Silver-Black)

Brother DCP-135C

Razem 2533zł

Co o tym myslicie? Wszystko bedzie ze soba wspolgralo? Z gory dzieki za pomoc.

Edytowane przez Kuba111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi