Skocz do zawartości
silVet

Zasilacz Do Zestawy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przepraszam, ze pisze "jaki wybrac zasilacz" miimo ze sa na forum instrukcje, ale one mi zupelnie nic nie mowia. Chodzi mi o zasilacz jak najtanszy, ale tez nie taki zebym zalowal, ze go kupilem do zestawu:

Antec Three Hundred

Corsair DDR3 2x 2GB 1600MHz CL7 DHX (TWIN3X4096-1600C7DHX G)

Intel Core2 Duo E8500 3,16GHz (S775) BOX

EVGA nForce 790i Ultra Mainboard Premium [132-CK-NF79-A1] BOX

GeForce 9800 GX2 Asus 1GB 2x DVI (PCI-E)

Bede wdzieczny za pomoc, a moze jezeli ktos mialby taki to moglbym wymienic za nowego, zafoliowanego Windowsa Viste 32 i 64-bit(wersja BOX), ktora na allegro kosztuje ok. 850zł, a zasilacz moze byc nawet za 300zł byle dzialał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to ja sie pytam po co Ci ddr3 (w tym takze plyta glowna) i e8500?

Obecenie ddr3 sa 2-4 razy drozsze od ddr2 i tylko troche wydajniejsze, natomiast e8500 porownujac z e8400 jest drozszy o jakies 150zl, a rozni sie tylko tym ze ma o 160 MHz wiecej i ma mnoznik o 0.5 wiekszy od e8400. Wiec jesli nie jestes hard ovrclockerem (ktory wydaje ostatnie pieniadze na sprzet komputerowy ;p) (a biorac pod uwage to, ze nie masz zielonego pojecia o zasilaczach wiec pewnie nawet nie wiesz co to jest podkrecanie ;p ) to pieniadze na te zakupy beda wyzucone w bloto (chyba, ze masz rodzicow milionerow to mozesz sobie nawet zrobic trio sli (czy jak to sie tam zwie;p) z tego 9800 gx2;].

Edytowane przez kurniczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol nie ma to jak dostac zjebke za pomoc no, ale dobra niech bedzie. Zestaw jest do bani, a ten zasilacz http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=10358 spokojnie wystarczy (jede z lepszych jesli chodzi o firme)

PS Czytanie ze zrozumieniem sie klania, gdzie ja sie pytam skad masz pieniadze? Ja tylko mowie, ze wyzucasz pieniadze w bloto zreszta to samo Ci wiekszosc powie gdy zalozysz odpowiedni temat w dziale "co kupic". I jak bys nie zauwazyl w moim poprzednim poscie w ostanim zadaniu jest pare usmieszkow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdybys nie mial o czyms zielonego pojecia i ktos by ci napisal "POWINIEN" to bys kupil? i wywalil 300zł w bloto jakby jednak nie dzialal?

Skoro się nie znasz, to po co się bierzesz za składanie zestawu? Są gotowe w dziale "Co kupić?".

Poza tym jest temat - wystarczy przeczytać uważnie i pomyśleć.

Zasilacz o mocy 450W jest właściwy do zasilania dowolnego procesora (dwu lub czterordzeniowego) i pojedynczej karty graficznej HD2900XT/Pro lub zestawu CF/SLI z kart nazwanych wcześniej szeroko pojętą średnią półką.

Zasilacz o mocy 550W jest właściwym do każdego procesora i SLI/CF z dowolnych kart.

O prądożerności kart graficznych.

W przypadku posiadania CFx (CF z 4 kart) trzeba liczyć taką zależność 2 karty HD38x0 = 2 karty HD48x0 = 1 karta HD2900XT/Pro = 1 karta HD3870 X2 = 1 karta GF9800 GX2 = 1 karta GTX280 = 1,5 karty GTX260 .

Proszę o odpowiednie stosowanie tych zależności do odpowiednich przedziałów mocy zasilaczy, ponieważ nie chce mi sie modyfikowac każdego opisu po kolei

A jak ci się czytać nie chce, to jak dla mnie możesz brać i 1kW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi