Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Podczas składania komputera doszedłem do wniosku, że moje rachityczne 2.1 i starucieńkie słuchawki Sony nie wypadają miejąc budę za 4 kafle. Stąd moje postanowienie do zakupienia czegoś nowego. Mają być, jak to słuchawki, to wszystkiego. Będę na nich grał (praktycznie wszystkie gatunki, z naciskiem na FPS), słuchał muzyki (Rock, Metal, Alternatywa, Klasyki i soundtracki [np. Władca Pierścieni]) i rozmawiał przez komunikatory.

Słuchawki nie muszą być koniecznie komputerowe, ale dobre modele z mikrofonami miło widziane. Muszą mieć DUŻE muszle. Dla porównania, przez wielu uważany za świetny Creative FATAL1TY Gaming jest dla mnie za mały. Potrzebuję słuchawek potrafiących zakryć całe moje moje małżowiny.

Słuchawki będą podłączone do Creative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer lub reative SoundBlaster X-Fi Xtreme Gamer FATAL1TY Professional Edition, czyli sprzęt nie tyle wypasiony, co wystarczający.

Wybrałem kilka słuchawek, ale niewiele mi wiadomo na ich temat i tego, jak grają:

Creative Fatal1ty Gaming PRO - ok. 100zł (wyglądają jakby były nieco większę od tych podstawowych)

KOSS HQ2 - ok. 210zł

Steelseries Siberia - ok.200zł

Philips SHP8500 - 140zł

Sennheiser HD515 Gaming - ok. 270zł (te może i trochę naciągnięte cenowo, ale jeśli są warte tej ceny, to się wyłuska...)

Mam nadzieję, że pomożecie. Naprawdę chcę kupić coś fajowego za tę cenę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem.:) Poza tym, że słuchawki są wielkie, to nie wiem o nich kompletnie nic.:) Ale za to dowiedziałem się co nieco na temat Sennheiserów. HD515 jest świetny, HD555 jeszcze lepszy, a wszystko co wyzej - boskie. Tyle, że W ostateczności HD515 mógłby być... Ale mocno ciągnąć za finanse.:P

Poza tym, na innym forum podpowiedzono mi Beyerdynamic - DTX-700... Ponoć bardzo dobre, ale lipnie wyglądające.

Wypowiadajcie się - mało wiedzy mam na temat tych słuchawek, oj, mało...:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest zbiorczy temat o sluchawkach ;) poczytaj go, napewno cos znajdziesz

ps. wiec mi nie pozostaje nic innego jak tylko polecic to co mam w sigu czyli SHP8900 ;)

Edytowane przez CarsonPoland

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega dał ci link do ogólnego działu o słuchawkach, bo tam powinieneś najpier zadać swoje pytanie. Od siebie polecam Creative Aurvana Live!.

CarsonPoland mnie ubiegł :)

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. wiec mi nie pozostaje nic innego jak tylko polecic to co mam w sigu czyli SHP8900 ;)

Kurcze, ciągle polecasz te słuchawki... Zaczynają mnie zastanawiać. Jak one grają? Miałeś porównanie z CAL! ? Słuchałeś ich na Beresfordzie?

Tak się zastanawiam, może zrobimy bezposrednie porównanie? Ostatecznie z Piotrkowa do Łodzi tak bardzo daleko nie jest :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ciągle polecasz te słuchawki... Zaczynają mnie zastanawiać. Jak one grają? Miałeś porównanie z CAL! ? Słuchałeś ich na Beresfordzie?

Tak się zastanawiam, może zrobimy bezposrednie porównanie? Ostatecznie z Piotrkowa do Łodzi tak bardzo daleko nie jest :P

Jesli chodzi o porownanie z CAL to zapytaj Esh0'a ;) z tego co pamietam to kiedys mial w planach zakup cal, oczywiscie porownanie by bylo bo ma te philipsy. To wlasnie dzieki Esh0owi kupilem shp8900, kiedys mi je polecal i tak wyszlo, kupilem i nie zaluje ani jednej wydanej zlotowki. Co wiecej, nie mam zamiaru ich zmieniac na inne czy szukac innego brzmienia, jak sie zepsuja to kupie dokladnie takie same. Kompletowanie sluchawkowego audio uwazam u siebie za zamkniety rozdzial, przynajmniej na jakis czas. Jestem z nich bardzo zadowolony, uwielbiam w nich ta przestrzennosc i czystosc. Sluchanie na niej arii, epickiej muzyki, klasyki, newage'u, upliftingu (styl z transu) czy muzyki elektronicznej to miod i orzeszki. Chociaz musze powiedziec ze od default'u wole podbicie basu o 2db i wysokie o 1db (tak mam caly czas ustawione).

ps. poza tym sa zajeb... wygodne, nauszniki sa pokryte bardzo przyjemnym w dotyku materialem. Wygladaja masywnie ale wbrew pozorom sa lekkie i "znikaja" na glowie. Zdarzalo mi sie przesiedziec caly dzien sluchajac na nich muzyki i zero zmecznia, nie uciskaja glowy i nie robia z uszu "duszonki" ;)

ps2. moze to pomoze http://hard-pc.pl/czytaj/artykul/114/1/phi...a-kazdego.html# :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są dwie opcie tych Philipsów (sam używam philipsów od 3 lat, choć nie przykładałem do tego specjalnej uwagi, mimo wieku i nie njnowszej technologii wciąż grają świetnie.) - SPH8500 i PSH8900. Duża jest różnica między nimi? Cenowo, SHP8900 są ok. 40-50zł droższe, zachwale za to są totalnie pod niebiosa. Poszukam jeszcze testu SHP8500.

EDITED:

U mnie w sklepie SHP8500 kosztują 140zł, SHP8900 nie są oferowane i długo nie będą... Są za to w Siriusie za 229zł. Sporo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item405074886_philip...o_promocja.html ;) ja te sluchawki kupilem za 170zl rok temu, w normalnych sklepach te sluchawki kosztowaly w granicach 300zl ;) rozejrzyj sie lepiej

to shp8500 to jest chyba jakas wykastrowana wersja 8900, z tego co widac w opisie to przetworniki ma mniejsze, kabel krotszy i nie wiadomo jak dalego siega reszta roznic, pewnie w brzmieniu tez jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za opcje z tym allegro. :) Ten sklep wart polecenia, czy nie bardzo? Kupowałeś w tym sklepie?

SHP8500 są chyba półotwarte, więc komfort podczas długiego słuchania może być mniejszy... Ale tak czy inaczej muzse jakoś SHP8900 wyrwać. Bezkompromisowe jak na tę cenę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupowalem u tego goscia, ale po komentach widac ze raczej ok. Tylko ze do shp8900 warto by bylo zaopatrzyc sie w jakis wzmacniacz sluchawkowy :) bez niego nie rozwijaja skrzydel...ze tak powiem ;)

ps. np taki http://www.allegro.pl/item401321826_wzmacn...wy_tpa6120.html + koszt trafa (z tego co widze to chyba projekt Esh0'a)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się jednak, że juz mnie nie będzie stać na wydadek dodatkowych >100zł... Może kiedy indziej się na niego zdecyduję.:)

Ale te Philipsy będą lepiej działały na Creative SB X-Fi Xtreme Gamer czy ASUS Xonar DX? Oba w praktycznie identycznej cenie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w tej kwestii Ci nie pomoge ;) niech ktos znajacy temat sie wypowie. A co do tego wzmaka to uprzedzam, niektorzy mowia ze bez wzmaka troche brakuje basu w tych philipsach, z reszta ktos tez pisal ze to zalezy od dzwiekowki i z tego co pamietam to ktos polecal do shp8900 karte Turtle Beach Santa Cruz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety w tej kwestii Ci nie pomoge ;) niech ktos znajacy temat sie wypowie. A co do tego wzmaka to uprzedzam, niektorzy mowia ze bez wzmaka troche brakuje basu w tych philipsach, z reszta ktos tez pisal ze to zalezy od dzwiekowki i z tego co pamietam to ktos polecal do shp8900 karte Turtle Beach Santa Cruz

Tak jest. To zestawienie gra naprawdę dobrze :D

Nie słuchałem jednak ani X-Fi, ani Xonara... jednak na SB Live 5.1 Philipsy grają słabo, z Vortexem 2 się nie zgrywają za bardzo (i tak lepiej niż z większości odtwarzaczy przenośnych).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, no nie wiem. ja mam sblive 5.1 na kxach (sygnal puszony z czarnego wyjscia) do tego asio i foobar i nie wiem na co tu mozna narzekac... jak dla mnie dzwiek jest super. No chyba ze masz na mysli pominiecie wzmaka na torze dzwiekowka->philipsy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi