w-u-j-e-k Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 Mój problem . wygląda następująco : Posiadam Laptopa firmy Samsung model R700 , ma on na "pokładzie " GeForce 8600M GS. Chciałem ostatnio zainstalować najnowsze statystyki w Viście , ale wyskakuje mi komunikat , że program instalacyjny nie może znaleźć sterowników zgodnych z aktualnym sprzętem. W czym może być problem ? Zaznaczam ,że jak kupiłem laptopa to sterowniki już były zainstalowane. Nie wiedziałem za bardzo ,gdzie dać ten temat ,więc jeśli się pomyliłem to sorry..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 23 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2008 1. Wchodzisz na Centrum Pobierania na stronie Samsunga. 2. Klikasz napis "Wyszukaj wg. kategorii produktu". 3. Wybierasz kolejno Sprzęt komputerowy > Notebooki > Seria R > swój model. Jest tam więcej podwersji modelu R700 więc sprawdź na tabliczce znamionowej laptopa. Zwykle znajduje się ona na spodzie komputera. 4. W następnym oknie wybierasz zakładkę Sterownik. 5. Pobierasz niezbędne stery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 A czy wiesz może na jakiej bazie sterowników Nvidii , Samsung wypuścił te swoje sterowniki najnowsze do karty graficznej ? Chyba właściwie wyjaśniłem..... A może Samsung sam tworzy sterowniki do swoich produktów ? Chociaż mało prawdopodobne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 A czy wiesz może na jakiej bazie sterowników Nvidii , Samsung wypuścił te swoje sterowniki najnowsze do karty graficznej ? Chyba właściwie wyjaśniłem..... Chyba nie. A może Samsung sam tworzy sterowniki do swoich produktów ? Chociaż mało prawdopodobne....Co za różnica kto tworzy? Potrzebujesz stery > udzierasz z podanej strony > cieszysz się lapkiem. Proste. Jak nie działa to pisz na support Samsunga i finał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Działają ,tylko Nvidia co pewien czas wypuszcza nowe stery ,które coś tam zawsze dają w gierkach. Chce wiedzieć czy Samsung korzysta z ich sterowników -> "przekształca" na swoje i wypuszcza dla konsumentów. Jeśli tak robi , to najnowsze sterowniki Samsunga do modelu R700 do karty graficznej to wersja 7.15.11.5676 , i na jakiej bazie sterowników Nvidii jest ta właśnie wersja. Bo wiadomo ,że producent laptopa , w tym przypadku Samsung nie wypuszcza co chwilę nowszych sterowników ,jak to robi Nvidia. A chciałbym grać na swoim lapku na max ustawieniach w gierki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Chce wiedzieć czy Samsung korzysta z ich sterowników -> "przekształca" na swoje i wypuszcza dla konsumentów.Nie wiem. Napisz do Samsunga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Działają ,tylko Nvidia co pewien czas wypuszcza nowe stery ,które coś tam zawsze dają w gierkach. Chce wiedzieć czy Samsung korzysta z ich sterowników -> "przekształca" na swoje i wypuszcza dla konsumentów. Jeśli tak robi , to najnowsze sterowniki Samsunga do modelu R700 do karty graficznej to wersja 7.15.11.5676 , i na jakiej bazie sterowników Nvidii jest ta właśnie wersja. Bo wiadomo ,że producent laptopa , w tym przypadku Samsung nie wypuszcza co chwilę nowszych sterowników ,jak to robi Nvidia. A chciałbym grać na swoim lapku na max ustawieniach w gierki :) a no na bazie 156.76 chcesz nowsze? http://www.laptopvideo2go.com/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 No właśnie 156.76 są bardzzooo stare.... Chodziło mi o coś nowszego :) Wielkie dzięki Jankesie :-) Tak się tylko spytam ,działają te stery na każdym laptopie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 no na każdym, który ma zintegrowaną kartę nVidii ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Akurat u mnie nie działają :o :o :o Tylko stery ze strony Samsunga. Sterowniki z tej strony ,którą podałeś nie chcą działać na moim laptopie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Oczywiscie podmieniles plik inf, ktory sie generuje/pobiera na stronie? Jezeli nie to nic dziwnego, ze nie dziala.. Edytowane 26 Lipca 2008 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Plik inf ? Nie za bardzo wiem o co chodzi. Możesz napisać tak trochę dokładniej co mam zrobić ,żeby mi te stery chodziły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Skoro nie wiesz o co chodzi to dlaczego piszesz, ze nie dziala skoro NIC nie zrobiles? Sciagasz sterowniki (rozpakowujesz), nastepnie sciagasz plik inf ze strony http://www.laptopvideo2go.com/ i podmieniasz go. W razie dalszych problemow PRZECZYTAJ FAQ na steronie zamiast pisac, ze nie wiesz o co chodzi -> http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=9243 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w-u-j-e-k Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Kolobos Od tego jest forum ,że jak się nie wie to się pyta ludzi ,w czym problem :] Ale i tak dzięki za pomoc :) Nie chce tworzyć nowego tematu ,więc zapytam tutaj : Użytkownicy karty 8600 GS , jakich używacie sterowników z tej stronki ? Bo ja ściągłem te najnowsze 169.09 i wyniki mi dramatycznie spadł ,z porównaniem do moich poprzednich. Wcześniej w CS miałem koło 60 , a teraz raptem 45..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...