Skocz do zawartości
Maks!

Grafa Do 100zł Na Pcie Ga Radeon 2600 Pro 512mb ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam jakieś grafiki za wysłużonego GF 7300GT od Gigabyte. Mam na ten cel 100zł.

Pracuję w roz 1920x1200, więc więcej ramu raczej się przyda, zależy mi na tym aby była bezgłośna, na dobrym obrazie, więc musi mieć dobre przetworniki ramdac, ponoć nvidia przekłamuje nieco kolory, poprawiając je?

Często pracuję na dużych plikach graficznych (rawy tiffy itd) i jak jest większe powiększenie to obraz jakby przycinał. Czyżby to wina braku mocy gf7300 albo małej ilości pamięci gddr?

Czasami oglądam jakiś film w x264 720/1080p, sporadycznie odpalam jakąś grę, ale to raczej mało wymagające tytuły.

Ważne aby nie wydawała z siebie pisków i innych odgłosów jak np Geforce 8600GT, którego miałem, ale sprzedałem przez piszczenie cewek.

Co myślicie o takiej wymianie? GIGABYTE HD2600 PRO wydaje się być ciekawą ofertą, czy miał ktoś kontakt z tą kartą? interesuje mnie kultura pracy, jaka jest wydajność gf73gt vs hd26pro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Za tyle, to szukaj HD2600XT (np. Palit Sonic).

Jesli masz na mysli te allegrowe promocje , gdzie mozna to kupic za 70-90 zl to odradzam. Cos z jakoscia poszlo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem, karta musi być pasywna, więc palit odpada. Z tego co widziałem to pasywne są jeszcze karty MSI i ASUS no i Gigabyte ;)

ps. jak jest z kulturą pracy tych kart? nie piszczą na nich cewki jak np w 8600gt?

Edytowane przez Maks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi