szpak Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Jak od niedawna zaowazyłem coraz wiecej firm w szczegolnosci mniej zamoznych wprowadza do sprzedazy płyty na nForce 2 tylko ze własnie micro ATX ?? i tu moje pytanie jako ze nie sa one takie drogie jak np. epox to czy one maja te same mozliwosci o/c i tak wogole co myslicie o tych płytach ..producent mało wazny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 mi sie wydaje ze w przypadku nforce2 micro atx to dobry pomysl, u mnie wszystkie sloty PCI sa jak narazie wolne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Tak wiec szybko sprowadze cie na ziemie - znane mi plytki mATX Chaintecha na nForce2 czy to IGP czy SPP - nie posiadaja ZADNYCH mozliwosci overclockerskich poza zmiana FSB do 200mhz. Nieco lepiej jest z Shuttle MN31 fajne cacko z IGP i MCP-T ale takze bios srednio przyjazny, mozna zmieniac FSB do 200Mhz, taktowanie pamieci procentowo do FSB, timingi pamieci i tyle.. regulacji napiecia brak. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Nieco lepiej jest z Shuttle MN31 fajne cacko z IGP i MCP-T (...)Gdzie i za ile można ją kupić :?: Potrzebuję złożyć tani i w miarę sensowny zestaw :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Do lechoo kupic ją mozesz w wiekszosci ze sklepow internetowych takich jak www.sirius.pl, komputronik.pl oraz tak dla kontrastu cos z nowych sklepow a dosc konkurencyjnych sklep.benchmark.pl (dosc przyzwoite ceny) a za ile hmm z *Chaintech Apogee 7NIF2 Summit ten kosztuje 518 zł (mATX) dlaczego tak drogo? Pewnie dlatego ze to nowe dziecko Chaintecha'a nastepny to *Chaintech Apogee 7NIL1 Summit za 389 zł Z sensowych plyt na Nforce 2 to chyba tyle. Moim zdaniem przy takich cenach Chaintech'ów i to mATX juz lepiej oplaca sie wziac Soltek 75FRN-L nVidia nForce2 SPP za 490 zł. A wiadomo tez iz ta druga firma jest o klase lepsza od chaintech'a, zwlaszcza w overclokingu Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 kupic ją mozesz w wiekszosci ze sklepow internetowych takich jak www.sirius.pl, komputronik.pl oraz tak dla kontrastu cos z nowych sklepow a dosc konkurencyjnych sklep.benchmark.pl (...)Dzięki za info, jednak w tych sklepach nie mają tego co mnie konkretnie interesuje, czyli Shuttle MN-31... Chcę złożyć w miarę sensowną maszynkę (WinXP: internet, programy biurowe, divx, proste gry) za około 1300zł (bez monitora) i ciekaw byłem ceny tej niegłupiej płyty. OC nie wchodzi tu w grę, prawdopodobnie będzie siedział w tym jakiś durak. W ostateczności będzie to płyta na KM266 (Shuttle MK35N lub MSI MS-6390-L) z grafiką ProSavage... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Grafika na ProSavage (nawet z DDR) to nic w 3D nie zrobisz - wczoraj składałem zestaw na takiej płycie (Mint czyli Asrock) i w 3DMarku 2001 SE w 800x600 16 bit = 504 marki ...... ale do biura jak znalazł .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...