wellby Opublikowano 24 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2008 Na wstępie powiem że miałem więcej problemów ale sie jakoś z nimi uporałem (np nie chciało mi wejść do biosu, problemy z plikiem ntldr, musiałem kilka razy walnąc reseta aby komputer zaczą cosrobic bo zacinał sie na 2 oknie tak poprostu) no i nadchodi ten moment ze chce zainstalowac windowsa, kilka razy pojawiało mi sie niebieskie okno przy kopiowaniu plików instalacyjnych i gdy wkoncu pliki sie skopiowały następuje ponowne uruchomienie komputera i jak nazłośc nie chce nic sie ruszyć dalej tylko w lewym górnym rogu miga kursor. co mam z tym zrobić? może mógłbym zainstalować na innym komputerze Windowsa tylko ze nie wiem jak go później podpasować do mojego sprzętu prosze o pomoc i z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Może byś napisał jaki masz sprzęt, czy jest podkręcony, jaki win instalujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoscNiedzielny Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Miałem kiedyś podobny problem, sprawdziłem pamięci memtestem i okazało że się kostka rozp...zepsuła, wymieniłem gadzinę i wszystko zaczęło działać. Pozdr. Edytowane 25 Lipca 2008 przez GoscNiedzielny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wellby Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 mój komp procesor celeron 2.8 dysk 60gb karta graficzna radeon 9200 se płyta główna asrock pamięć miałem 640 na 3 kościach ale były problemy i narazie używam 256 a chce zainstalować windowsa xp profesional a kompa nie podkręcałem najlepiej to podajcie mi jak mogę windowsa zainstalowanego na innym kompie dopasować do mojego bo jak wcześniej próbowałem to zrobić to wystąpiły problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Ten drugi komp musiałby mieć taką samą konfigurację (lub jak najbardziej zbliżona, co jednak moze nie gwaranatować poprawności działania). Po zainstalowaniu na drugim sprzęcie, na docelowym trzeba by użyć fixboot i fixmbr w konsoli odzyskiwania.. Edytowane 25 Lipca 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 Miałem kiedyś ten sam problem, po kupnie używanej mobo i procka. Pomógł restart biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoscNiedzielny Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Jeżeli to wina pamięci, to ci nic nie da bo komputer i tak bedzie sie zawieszal w trakcie wgrywania sie systemu lub zaraz po uruchomieniu windowsa (w kazdym razie ja tak mialem, probowalem wgrac system z kilku plyt roznych plyt i zawieszal sie w roznych momentach, a jak juz sie mi za ktoryms kolejnym razem udalo to zawieszl sie wczasie wgrywania, lub gdy probowalem uruchomic jakakolwiek aplikacje, probowalem pozniej jeszcze kilkakrotnie przeinstalowac ale juz sie nie udalo)- moja rada pozycz od kumpla pamiec i zobacz jak bedzie dzialal na jego kostce, lub sprawdz swoja tym programem co napisalem (uruchamia sie z plyty bez windowsa) u mnie wykazal kilka tysiecy czy nawet milionow bledow, nie pamietam juz, a pamiec mialem "markowa" bo firmowana logo ELIXIR. A takie instalowanie systemu na innym kompie i przekladanie to wg. mnie strata czasu bo jakby komputer mial dzialac poprawnie to zapewne i z instalacja systemu by sobie poradzil. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrad92 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Przede wszystkim sprawdz jak z czystością komputera, mialem ten problem (instalator zawsze zawieszał sie na kopiowaniu plików tymczasowych). okazało się że dolna część radiatora procesora dosłownie zalepiona była kurzem. całe szczęście ze nie padł mi procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...