Kwiecień Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Ludzie, od niedawna wqrmafia mnie bardzo moje WC a mianowicie temp. na nim osiągane. Proc na 2312Mhz 1.7V dochodzi do 42C a w idle około 37C :( Nie mam zielonego pojęcia co może być grane. Już 2 razy składałem wszystko od nowa i dalej kupa (choć na początku temp. dochodziła do 50C). Niedługo spróbuje pozbyć się CS i nałożyć ASIII (jeśli toto kupie gdzieś w Ostrowcu Św. bo jak narazie to nawet nie wiedzą co to jest ;) ) może wtedy temp. spadną. A teraz opisze dokładnie moje WC: Blok CPU - Nukleon Blok GPU - G2 Pompka - Hagen PH802 Nagrzewnica - Polonez cała miedziana Wentylatory - 3x 80x80x25 7V (2x Sunon 1x Chieftec) Węże - 12/16 Eheim 3 metry Pojemnik - 5L Temp. wody (pojemnik) w idle to ok. 22C a w stresie dochodzi do 25C, blok na procu i GPU chłodniutki. Woda do nagrzewnicy wpada przez ten mniejszy otwór (chyba 11mm). Pojemnik z pomp. nie może stać na biurku bo mam straszne zkłucenia na monitorze dlatego postawiłem go na pułce obok biurka tak że znajduje się na wysokości karty graficznej. Sprzęcior jak w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 na co narzekasz ??? temperatury masz jaknajbardziej ok - aczkolwiek mam odrobine nizsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 ale w idle dosc wysoka jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 a wiatraki sa przez shrouda przeprowadzone ?? bo moze byc taka sytuacja , ze powwietrza nie przechodzi przez cala nagrzewnice , lecz tylko odbija sie od gornych finow i rozchodzi na boki ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Moze blok masz niedokonca dobrze docisniety ? Za wysokie te temp. zwlaszcza w idle. Jaka masz teraz paste ? masz ja wogole ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 no pewnie że mam paste :) Titan shit. Niedługo wrzuce zdjęcia mojego kompa, tylko mi cyfrak przyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 a wiatraki sa przez shrouda przeprowadzone ?? bo moze byc taka sytuacja , ze powwietrza nie przechodzi przez cala nagrzewnice , lecz tylko odbija sie od gornych finow i rozchodzi na boki ........ Shrouda dzisiaj zrobie jak tylko wróce ze szkoły :x Z czego najlepiej go wykonać??? Mam taki dosyć cienki styrodur i planuje go wykorzystać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 a wiatraki sa przez shrouda przeprowadzone ?? bo moze byc taka sytuacja , ze powwietrza nie przechodzi przez cala nagrzewnice , lecz tylko odbija sie od gornych finow i rozchodzi na boki ........ Shrouda dzisiaj zrobie jak tylko wróce ze szkoły :x Z czego najlepiej go wykonać??? Mam taki dosyć cienki styrodur i planuje go wykorzystać. Ja osobiscie polecam sklejke, mimo ze nieprzezroczysta, to ma swoje zalety, bo wycisza :) Wystarczy sobie rozrysowac shrouda i kazac uciac takie czesci ze sklejki w markecie budowlanym (OBI np) potem tylko , poskrecac/posklejac i miodzio. No i cena zaczepista, moj kosztowal chyba 3,90 z tego co pamietam + pare psikniec sprayem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Napisze coś w co trudno uwierzyć. Dziś bawiłem się w podkręcanie kompa na max. No i udało mi sie wycisnąć max. 2567Mhz 2.0V. Troche posiedziałem w Windowsie no i powróciłem do standardowych ustawień (2312Mhz). Włączam kompa, 40 test w Sandra2003 i max temp. 36,5C :D Jakim cudem jest to możliwe???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 normala za jakis czas wroci do poprzednich temp jak swojego przykatowalem i wrocilem do poprzednich ustawien to mialem nizsze temp o 4C,ale to sie uspokoji :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...