rrad92 Opublikowano 25 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2008 (edytowane) Witam. Posiadam płytę główną Abit IN9-32x-MAX-wi-fi, w instrukcji podane mam jak podpiąć kabelki do wyjścia audio w panelu przednim: Pin Assignment (HD AUDIO) 1 MIC2 L 2 AGND 3 MIC2 R 4 AVCC 5 FRO-R 6 MIC2_JD 7 F_IO_SEN 9 FRO-L 10 LINE2_JD ale kabelki podpisane są inaczej: KOLOR - NAZWA zielony - MIC IN pomarańczowy - MIC BIAS 2x czarny - GND żółty - R-OUT foletowy - R-IN czerwony - L-OUT niebieski - L-IN Narazie działa mikrofon, ale nie mam pojęcia jak podpiąć wyjście do słuchawek. Czy możecie coś na to poradzić? Z góry dziękuję, pozdrawiam. Edytowane 25 Lipca 2008 przez rrad92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 (edytowane) Po lewej stronie (drugi od góry) nie ma pinu. Edytowane 26 Lipca 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrad92 Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Możesz to bardziej rozpisać bo ani nazwy, ani kolory kabelków nie pokrywają się z tym co mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 26 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2008 Podłączasz parami obok siebie lewy i prawy kanał. Tu nie ma żadnej filozofii. Naprawdę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrad92 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Sprawdziłem, niestety nie działa. Zauwaz że pin 6 jest przeznaczony dla mikrofonu (mic2_jd) i nie moge tam wpiąć niczego innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Podłącz tylko piny 5 (prawy) i 9 (lewy). Jeżeli nadal nie będzie działać to poszukaj w sterownikach opcji wykrywania podłączenia jack'a i wyłącz wykrywanie. W instrukcji masz wszystko ładnie opisane: ftp://ftp.abitshop.com/pub//manual/englis...x-max-wi-fi.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrad92 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Jest nareszcie!! :D Okazało się że nie moge przyczepić reszty kabelków, ponieważ prawdopodobnie układ w panelu przednim został skonstruowany pod przydział AC'97. Sugerowałem sie że mając sterowniki HD mam robić jak jest pod HD. Wielkie dzięki, jednak mam jeszcze malutki problem. Podłączając słuchawki z przodu głośniki z tyłu nie wyciszają sie. Sprawdzałem w sterownikach Realteka, ale nic nie pomaga. Czy możesz coś zaradzić?? Jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...