Skocz do zawartości
Sosens

Zagubiony Kosz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dziwny problem, jakiś czas temu stwierdziłem, że czas pousuwać zbędne pliki w koszu, no i w tedy ze zdziwieniem stwierdziłem ze zdziwieniem, że kosza nie ma :blink: szukałem dość długo i nie wiem jak go można odzyskać ???

Wie ktoś może jak go mogę odzyskać ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista

http://www.winhelponline.com/articles/141/...ly-deleted.html

lub

"Right-click on the Desktop, click Personalize, and in the left pane, click Change desktop icons. In the Desktop Icon Settings dialog, enable the Recycle Bin checkbox

Click OK."

Vista i XP http://support.microsoft.com/default.aspx?...kb;en-us;810869

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam XP Home. Teoretycznie powinna działać do niego tylko ostatnia możliwość, ale tam w punkcie:

6. In the left pane, under Folders, locate the Recycle Bin folder, and then drag the Recycle Bin folder to the desktop.

Powinien się w oknie z lewej pojawić kosz (zrobiłem jak kazali) ale go nie ma, zna ktoś inną możliwość ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Uruchom.2. W polu Otwórz wpisz polecenie regedit , a następnie kliknij przycisk OK.3. Zlokalizuj następujący klucz rejestru:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace4.Kliknij prawym przyciskiem myszy klucz rejestru, który odnaleziono w kroku 3, wskaż polecenie Nowy , a następnie kliknij polecenie Klucz .5.Wpisz ( najlepiej przekopiuj {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} , a następnie naciśnij klawisz ENTER .6.Kliknij nowy klucz {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} , który utworzono w kroku 5.7.W prawym okienku kliknij dwukrotnie pozycję ( Domyślna ).8.W oknie dialogowym Edytowanie ciągu w polu Dane wartości wpisz tekst Recycle Bin , a następnie kliknij przycisk OK.8.Zamknij Edytora rejestru.

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi