Misyo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam Wymieniłem parę dni temu kości ramu. Kupiłem PaTRIOTy CL4 2x2048MB 800MHz. O tym, że muszę mieć Viste 64bitową o wiedziałem.. ale dlaczego bios podaje mi takie informacje? Co jest grane? Może mi to ktoś wytłumaczyć? Oczywiście ma mnajnowszy bios 2704. Płyta to ASUS P5W DH Deluxe, Q6600. Bios podaje takie informacje: SYSTEM MEMORY: TOTAL: 4096MB Approprioted: 896MB Available: 3200MB Oczywiście w Viscie widzę 3200MB.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 poszukaj w zakładce advanced we wlasciwosciach chipsetu biosu opcję Memory Remap Feature i ja przestaw, bios juz w tracie POSTu wykryje pelne 4gb - reszta to OS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 sobih: dokładnie o to chodziło! Duży browar.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...