Zduneq Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam! Na wstępie chciałbym zaznaczyć że przeglądałem forum i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.Forum na którym się zazwyczaj udzielam nie przyniosło odpowiedzi więc udałem się do "konkurencji" A teraz do rzeczy.Napęd nie "widzi" płyt, rozpoznaje je jako czyste nośniki.Nie dotyczy to tylko płyty od Windowsa HE oraz płyty od mobo.Do napędu wkładałem kilka płyt łącznie z oryginałami i nic.Czytnik zachowuje się tak jakby tej płyty nie było, nie rozpoczyna pracy, "nie kręci".Sprawdzałem czytnik na drugim komputerze i wszystko działa jak należy.Wgrałem najnowszy firmware i też nic nie pomogło.System to WIN xp pro, sp3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Sprawdzałeś jak zachowuje się inny czytnik? Jeśli nie - to od tego zacznij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Skoro sam czytnik na innym kompie działa , to u ciebie może być : 1. ) Padający kontroler ATA/SATA ( w zależności jaki to napęd ) . 2. ) Uszkodzony kabel danych . 3. ) Zasyfiony system . Podłącz nagrywarkę pod inny kabel . Odpal kompa z jakieś dystrybucji live CD Linuxa lub WinPE , i zobacz czy tam czytane są płyty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...