lemoniada Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam ! Mam dwa dyski jeden samsunga i seagate. I nie wiem jak ustawić zworki na nich zeby odpalił się komputer---> głowy dysk to samsung . Próbowałem roznych konfiguracji zworek ale cos nie chce komputer sie odpalic-- caly czas ekran botowania... dyski ata Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Na dyskach masz napisane jak ustawić zworki . Samsunga ustaw na master i podłącz czarną wtyczkę od kabla , Seagate ustaw na slave i podłącz wtyczkę szarą ( drugą w kolejności ) . Albo kup drugą taśmę i podłącz seagate na drugim kanale ATA jako master . ] Potem wejdź do biosu do menu konfiguracji dysków i daj szukanie na auto . Po tym wszystko powinno grać . PS. Masz jakieś inne urządzenia ATA ( czytniki CD/DVD czy nagrywarki ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...