Skocz do zawartości
DirtyHarry

Słuchawki Do Pc.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem słuchawek.Górny pułap to 100zł.

Nie musi to być nic ekstra,korzystam z zintegrowanej k.dźwiękowej,a w dzieciństwie ponoć słoń nadepnął mi na ucho. :wink:

Słuchawki po prostu muszą grać,muszą być solidnie zrobione i dobrze trzymać się mojego łba.

Możecie polecić coś sensownego w tym przedziale cenowym :?:

Edytowane przez DirtyHarry

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

koss ur40 - wszechstronne słuchawki, konstrukcja otwarta, dożywotnia gwarancja, wygodne, minus to krótki kabel - 1,2m

philips shp2700 - najtańsze, dobrze zrobione słuchawki, ładnie grają (zdecydowanie lepiej niż reszta rodziny shp2x00), konstrukcja otwarta, wygodne, kabel 3m

sennheiser hd201 - średnia ilość basu, całkiem wygodne, zamknięte, mniej basu niż w hd202, długi kabel 3m

akg k77, odświeżone k44, - trochę bardziej basowe niż ur40, zamknięte, bardzo wygodne, kabel 2,5m, kosztują nieco ponad 100zł ale imho warto dołożyć (albo szukać k44). Jeśli konstrukcja może być otwarta to masz k55, albo półotwarte k66 (dźwięk podobny do ur40) ;)

technics rp-f290 - tanie (czasami można je kupić w mm/saturnie za ~60zł), ładnie grają, kabel 4m

Sam musisz zdecydować czy chcesz słuchawki otwarte, czy zamknięte. Mi osobiście najbardziej pasują k77 i je będę kupować, mam już słuchawki od akg i jestem bardzo zadowolony z ich jakości. pod względem użytych materiałów: hd201<ur40,shp2700,f290<k77

ps. nie ten dział :P

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat bo właśnie zastanawiam się nad zakupem słuchawek pod choinkę.

Słuchawki będą używane zarówno do kompa (zintegrowana karta muzyczna) jak i do typowego zestawu audio / kino domowe.

Mam 2 kandydatów: polecane tutaj AKG K77 i T-Bone TDJ1000.

Byłem zdecydowany na K77, ale TDJ1000 mają niesamowite pasmo częstotliwościowe: 5 do 30,000 Hz (przy "tylko" 18 do 20,000 Hz modelu K77).

I tu moje pytanie: czy przy oglądaniu filmów, grach i oczywiście słuchaniu muzyki pasmo przenoszenia będzie istotnie wpływało na wrażenia odsłuchowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi