Gość Kruca Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mam takie pytanie w sprawie oc karty graficznej. Posiadam GF 8800GTS i chce ją trochę podkręcić, i mam takie małe pytanie czy jak zacznę zwiększać taktowania to ja będzie rosła temp to komputer sam zwiększy obroty wentylatora czy sam to muszę robić. Druga sprawa już nie związana z grafika. Gdzie mogę zmienić dzielnik pamięci na 1:1?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zwiększanie obrotów w zależności od temp. zależy od tego, czy karta ma wbudowany regulator. Ale jeśli nawet nie ma, to spokojnie możesz grafę trochę podkręcić, nie spowoduje to aż tak dużego wzrostu temperatury. Dzielnik pamięci ustawiasz w BIOS'ie, dokładna lokalizacja zależy już jednak od modelu płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kruca Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mam Asus P5Q-E :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) wszystko masz/powinines miec w ksiazecce dalaczonej do plyty ps. chyba w zakladce od proca ale glowy nie dam Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez David_69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Sprawdź, czy nie masz czegoś takiego jak DRAM Frequency - tam powinieneś mieć do wyboru różne szybkości pamięci, typu 667, 800 itp. Nie jestem jednak pewien, czy tak nazywa się ta opcja - niech może wypowie się ktoś, kto posiada tą płytę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David_69 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 pan google ja ma :P http://techgage.com/reviews/asus/p5q_delux...p5q_bios_04.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 No to dobrze myślałem :) Jeśli chcesz mieć mnożnik 1:1 to ustawiasz taktowanie 2x większe niż szybkość FSB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...