Zakopane2 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Witam, Mam prosbe czy moglby mi ktos napisac krok po kroku jak mam zbudowac siec domowa oparta na neostradzie 512 z modemem "Sagem Fast 800"i routerze "Pentagram 6311-072" polaczenia kablem. Co potrzebuje do stworzenia tej sieci. Posiadam juz kabel sieciowy oraz karte sieciowa na usb przy starym komputerze, a w nowym jest Gigabitowy kontroler LAN. Jak mam po podlaczac sprzet krok po kroku i jak go skonfigurowac? Jezeli moze mi ktos pomoc to bede wdzieczny. Moze to i proste ale nie siedzialem nigdy przy sieciach komp i nie kumam zbytnio o co tam chodzi. z gory dzieki. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) raczej masz juz wszystko, potrzebne sa 2 karty ethernetowe w komputerach, 2 kable ethernetowe proste ( nie krossowane ), w routerze na lanie wlacz DHCP, w polaczeniu sieciowym obydwu kart sieciowych protokol tcp/ip ustaw na automatyczna konfiguracje Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...