bolem Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Mam następujący problem pc-za kazdym razem gdy go włączam uruchamia mi sie sprawdzanie dysku f przez program chkdsk, mam 10 sekund na kliknięcie klawisza żeby to ominąć. Oczywiscie po kazdym sprawdzeniu chkdsk nie wykrywa żadnych błędów. Da się to wyłączyć? chodzi mi po prostu o to żeby komputer włączał się szybciej. Z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Miałem to samo na półrocznym Seagate 80GB ATA . Dysk poszedł na gwarancję . Podaj screeny lub wklej sam tekst z następującymi rzeczami : 1. Raport SMART z Everest . 2 . Raport SMART z SiSoftSandra . 3. Zakładka Health z HD Tune . 4. Test transferu na tym dysku z HD Tune i HD Tach oraz HDD benchmark z SiSoftSandry . W między czasie powiedz czy dysk nadmiernie hałasuje , czy w trakcie pracy systemu zdarzają się zauważalne zatrzymania dysku - nagle dysk staje się bardzo cichy , kilka razy słychać silniczek próbujący rozkręcić talerze , po 1 - 2 minutach dysk znowu pracuje normalnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...