jogur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam Może od początku. Niedawno stwierdziłem, że komp chodzi coraz wolniej, Avast zaczął wykrywać wiry, a komp nie był formatowany od nowości (styczeń), tak więc postanowiłem go sformatować. Dodam, że poszły wszystkie partycje, nie tylko systemowa. Oczywiście od razu po formacie instalowane wszystkie sterowniki (grafa najnowsze 175.19 ściągane przed formatem, reszta chwilowo z płytek), a pierwsze po podłączeniu do neta to aktualizacja systemu + Avast. I oczywiście w oczekiwaniu na którąśtam łatkę do windy z nudów odpalam microsoftowskie szachy. Idę do ustawień i chciałem zobaczyć różnicę między grafą na low i full - taka mania :rolleyes: Ok, robie pierwszy ruch - ekran na 3 sekundy gaśnie, po czym wraca z komunikatem "Sterownik ekranu przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność", gaśnie i wraca jeszcze dwukrotnie, po czym następuje bsod. Dodam jeszcze, że instalacje gier (Bioshock, CoD4 - oczywiście orgi) zatrzymują się na jakichś 50%, a sam komp włącza się nawet dłużej niż przed formatem, i to nie przez kończenie aktualizacji. Vista home premium 32bit, konfig z siga, na czas formata odkręcony do defaultowych Co może być tego przyczyną i jak zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam [...] ...najnowsze 175.19 ściągane przed formatem, reszta chwilowo z płytek... [...] Może właśnie przeniosłeś sobie wirusy na nowy system... Dla pewności podczas formatu odłącz net od kompa. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez Armo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Niestety to nie wir, i komp i płytka na której były stery przeskanowane - niczego nie wykryło... ale niepokoi mnie jedna rzecz... na necie można znaleść wzmianki, że ta wersja sterów ma jakieś bugi i została nawet usunięta ze strony producenta... jednak jeszcze nie dla wszystkich języków. Czy to może być to? Miał ktoś może problem z tymi sterami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 kolego zobacz czy starsze stery powoduja te same klopoty a gwarantuje Ci ze odpowiedz bedziesz mial szybciej niz na forum ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...