Myniu Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Warto kupic herculesa 9100 z 64 DDR ??? Jakie to ma pamieci (czas dostepu,firma)??? cena cos okolo 450 zeta Karta do zestawu z Celina T. 1.2@1.5 Thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 9100 od Herculesa?? Nie słyszałem o takim wynalazku :? Gdzie "to coś" mozesz kupić? Pewnie to jest "zwykły" 8500 przeflashowany na 9100 :) IMO w tej cenie nie ma zadnej innej rozsądnej alternatywy dla tej karty, więc bierz, nawet jeśli proc nie wykorzysta całego potencjału karty, choć i tak powinieneś mieć niezłe osiągi, to w przyszłosci, po zmianie proca, wyciśniesz z karty jeszcze sporo mocy ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekt Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 chociazby tutaj -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 jezeli mialbym kase to bym wzial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 chociazby tutaj -> http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 jezeli mialbym kase to bym wzial Na stronie producenta nie ma zadnej wzmianki o tej karcie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 9100 od Herculesa?? Nie słyszałem o takim wynalazku :? Gdzie "to coś" mozesz kupić? Tutaj ;D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 Funkiel nowka niesmigana :) Niezawodny (prawie) Komputronik to ma Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba...a co twoim zdaniem to przyszłościowe rozwiązanie? chyba najbardziej przyszłościową kartą jest ta co jeszcze jej nie wymyślli. a ten celeron nie jest jeszcze taki zły. tak podchodząc do rzeczy to nawet najmocniejsza karta jaką jest radek 9700 pro w kilku grach dostępnych teraz w ustawieniach na max potrafi niezle przycinać :( stary bierz tą karte a zwłąszcza że to HERCULES ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 9100 od Herculesa?? Nie słyszałem o takim wynalazku :? Gdzie "to coś" mozesz kupić? Tutaj ;D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 Funkiel nowka niesmigana :) Niezawodny (prawie) Komputronik to ma Pozdro Ahh... to jest wersja bulk, więc sama karta bez pudła. Więc na 99% flashowana z 8500 na 9100, czyli pamieci to hynix 4ns :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 czyli normalny poczciwy R8500 LE , dobra karta. luzkikem wykrecisz do full i jeszcze sporo dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Hehehe... na obrazku w komputroniku ktoś dorobił na dole 9100 :) A logo z ATI jest dalej z napisem Radeon 8500 - przyjrzyjcie sie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Jest i w siriusie :) I to w lepszej cenie :D http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6042&sid=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekt Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 zreszta 8500 czy 9100 to nei ma wiekszego znaczenia, na jedno wychodzi :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja wiem czy na jedno? Ten w komputroniku ma cosik słabo pamięć taktowaną :? 8500 herca to klasa były a to mi coś brzydko pachnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja wiem czy na jedno? Ten w komputroniku ma cosik słabo pamięć taktowaną :? 8500 herca to klasa były a to mi coś brzydko pachnie.240 to normalne taktowanie herculesa 8500LE, ja tak mialem w default, choć zdarzały się tez karty na nowszym biosie dla których taktowanie pamięci wynosiło 250 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 daj sobie spokoj z ta karta jest za droga. Za 400 zł to tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja wiem czy na jedno? Ten w komputroniku ma cosik słabo pamięć taktowaną :? 8500 herca to klasa były a to mi coś brzydko pachnie.240 to normalne taktowanie herculesa 8500LE, ja tak mialem w default, choć zdarzały się tez karty na nowszym biosie dla których taktowanie pamięci wynosiło 250 :) no moja =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba...a co twoim zdaniem to przyszłościowe rozwiązanie? chyba najbardziej przyszłościową kartą jest ta co jeszcze jej nie wymyślli. a ten celeron nie jest jeszcze taki zły. tak podchodząc do rzeczy to nawet najmocniejsza karta jaką jest radek 9700 pro w kilku grach dostępnych teraz w ustawieniach na max potrafi niezle przycinać :( stary bierz tą karte a zwłąszcza że to HERCULES ! przyszlosciowy jest dla mnie R9500pro z dwoch powodow: 1. jest wydajny nawet jak na dzisiejsze standardy (a dla hobbystow - mozliwosc przerobki na 9700 (ale 9k5pro do przerabiania). 2. lada dzien wejda do sprzedazy r9600, i kupa nowych gf fx'ow, wiec 9k5 stanieje - poczekac chwilke i brac. zreszta chyba kazdy przyzna ze r8500 (vide 9100) nie jest karta super wydajna (choc wciaz na poziomie - po prostu nie jest to przyszlosciowy zakup). a zeby nie bylo że ze mnie taki mąciciel to sie przyznam - sam mam radka 8500 herculesa i jestem cholernie zadowolony, co wiecej teraz bym tej karty nie zmienial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba...a co twoim zdaniem to przyszłościowe rozwiązanie? chyba najbardziej przyszłościową kartą jest ta co jeszcze jej nie wymyślli. a ten celeron nie jest jeszcze taki zły. tak podchodząc do rzeczy to nawet najmocniejsza karta jaką jest radek 9700 pro w kilku grach dostępnych teraz w ustawieniach na max potrafi niezle przycinać :( stary bierz tą karte a zwłąszcza że to HERCULES ! przyszlosciowy jest dla mnie R9500pro z dwoch powodow: 1. jest wydajny nawet jak na dzisiejsze standardy (a dla hobbystow - mozliwosc przerobki na 9700 (ale 9k5pro do przerabiania). 2. lada dzien wejda do sprzedazy r9600, i kupa nowych gf fx'ow, wiec 9k5 stanieje - poczekac chwilke i brac. zreszta chyba kazdy przyzna ze r8500 (vide 9100) nie jest karta super wydajna (choc wciaz na poziomie - po prostu nie jest to przyszlosciowy zakup). a zeby nie bylo że ze mnie taki mąciciel to sie przyznam - sam mam radka 8500 herculesa i jestem cholernie zadowolony, co wiecej teraz bym tej karty nie zmienial. O jaaaaaaa :x nie ma pojecia "przyszlosciowy" w tej dziedzinie techniki ! Kupuj karte na miare, a jak bedziesz budowal nowego kompa to sprzedajesz ta i kupujesz karte z nowymi standardami (wiem, ze to brzmi lamersko i w ogole, ale taka jest rzeczywistosc ze wszyscy musza zarabiac producenci kart i producenci softu wiec jak wychodzi nowa kart (z nowymi standardami, ktore nic nie wnosza to nowa gierka juz wymaga tego nowego patentu). r9500 teraz nie wykorzystasz, a jak zmienisz sprzeta to juz nie bedzie z czego brac tego speeda (wymaganego przez gry). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Hehehe... na obrazku w komputroniku ktoś dorobił na dole 9100 :) A logo z ATI jest dalej z napisem Radeon 8500 - przyjrzyjcie sie ;) He he he juz zmienili obrazek ;) "cwaniaczki" ;D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 Teraz jest sama karta :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Hehehe... na obrazku w komputroniku ktoś dorobił na dole 9100 :) A logo z ATI jest dalej z napisem Radeon 8500 - przyjrzyjcie sie ;) He he he juz zmienili obrazek ;) "cwaniaczki" ;D http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526 Teraz jest sama karta :P LOL :lol: Czyzby ktoś z komputronika śledził nasze forum :P 8O :? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myniu Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Na to wyglada i widac ze jest nabiezaco (szybka reakcja na uwage Marcin'a) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 hehe lepszy bajer wiecie ze jeszcze dzisiaj rano ta karta byla w komputroniku po 385zl i to BOX a juz ok 17 jest po 445 co za matactwo buhahahah pozdrw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 najlepsza karta LE z klonow bez dyskusji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Na to wyglada i widac ze jest nabiezaco (szybka reakcja na uwage Marcin'a) :D Albo im ktoś maila napisał, ze to 9100 dorobione w photoshopie troche lamersko wygląda na pudełku ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Jest i w siriusie :) I to w lepszej cenie :D http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=6042&sid=1Sirius tez kreci - fota przedstawia 3D Propheta 8500 128 MB (nie LE) - wiem bo mam :|. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Jest i w siriusie :) I to w lepszej cenie :D http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=6042&sid=1Sirius tez kreci - fota przedstawia 3D Propheta 8500 128 MB (nie LE) - wiem bo mam :|. Pozdr... Ale zaznaczyli: "zdjęcie podobne". :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 No bycmoze... ale ja juz widze jak bardzo podobne jest to zdjecie hyhy :lol:, brak DVI, brak radiatorow na pamieciach, cooler chipa orbowaty a nie kwadratowy... Kurde, co ja tak psiocze na tego Siriusa :oops:, kupilem tam swojego Hercia i jestem bardzo zadowolony, zarowno z produktu jak i z obslugi sklepu (zadziwiajaco szybka). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 No bycmoze... ale ja juz widze jak bardzo podobne jest to zdjecie hyhy :lol:, brak DVI, brak radiatorow na pamieciach, cooler chipa orbowaty a nie kwadratowy... Kurde, co ja tak psiocze na tego Siriusa :oops:, kupilem tam swojego Hercia i jestem bardzo zadowolony, zarowno z produktu jak i z obslugi sklepu (zadziwiajaco szybka). Pozdr... Widze Spawaczu ze jestes niedoinformowany ;) 8500LE oczywiście ma DVI, natomiast co do radiatorków i coolera masz racie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Wiesz, nigdy sie nie interesowalem 8500LE, nawet nie bralem jej pod uwage przy zakupie 8). Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 spavatch , na ile krecisz tego swojego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...