Skocz do zawartości
Myniu

9100 od Herca

Rekomendowane odpowiedzi

9100 od Herculesa?? Nie słyszałem o takim wynalazku :?

Gdzie "to coś" mozesz kupić?

Pewnie to jest "zwykły" 8500 przeflashowany na 9100 :)

IMO w tej cenie nie ma zadnej innej rozsądnej alternatywy dla tej karty, więc bierz, nawet jeśli proc nie wykorzysta całego potencjału karty, choć i tak powinieneś mieć niezłe osiągi, to w przyszłosci, po zmianie proca, wyciśniesz z karty jeszcze sporo mocy ;) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba...

a co twoim zdaniem to przyszłościowe rozwiązanie? chyba najbardziej przyszłościową kartą jest ta co jeszcze jej nie wymyślli. a ten celeron nie jest jeszcze taki zły. tak podchodząc do rzeczy to nawet najmocniejsza karta jaką jest radek 9700 pro w kilku grach dostępnych teraz w ustawieniach na max potrafi niezle przycinać :( stary bierz tą karte a zwłąszcza że to HERCULES !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9100 od Herculesa?? Nie słyszałem o takim wynalazku :?

Gdzie "to coś" mozesz kupić?

Tutaj ;D

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526

Funkiel nowka niesmigana :)

Niezawodny (prawie) Komputronik to ma

Pozdro

Ahh... to jest wersja bulk, więc sama karta bez pudła.

Więc na 99% flashowana z 8500 na 9100, czyli pamieci to hynix 4ns :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy na jedno? Ten w komputroniku ma cosik słabo pamięć taktowaną  :? 8500 herca to klasa były a to mi coś brzydko pachnie.

240 to normalne taktowanie herculesa 8500LE, ja tak mialem w default, choć zdarzały się tez karty na nowszym biosie dla których taktowanie pamięci wynosiło 250 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem czy na jedno? Ten w komputroniku ma cosik słabo pamięć taktowaną  :? 8500 herca to klasa były a to mi coś brzydko pachnie.

240 to normalne taktowanie herculesa 8500LE, ja tak mialem w default, choć zdarzały się tez karty na nowszym biosie dla których taktowanie pamięci wynosiło 250 :)

no moja =]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to na wyrost ta karta - z tym prockiem nie wykorzystasz jej. a na przyszlosciowe rozwiazanie znowu kapke za slaba...

a co twoim zdaniem to przyszłościowe rozwiązanie? chyba najbardziej przyszłościową kartą jest ta co jeszcze jej nie wymyślli. a ten celeron nie jest jeszcze taki zły. tak podchodząc do rzeczy to nawet najmocniejsza karta jaką jest radek 9700 pro w kilku grach dostępnych teraz w ustawieniach na max potrafi niezle przycinać :( stary bierz tą karte a zwłąszcza że to HERCULES !

przyszlosciowy jest dla mnie R9500pro z dwoch powodow:

1. jest wydajny nawet jak na dzisiejsze standardy (a dla hobbystow - mozliwosc przerobki na 9700 (ale 9k5pro do przerabiania).

2. lada dzien wejda do sprzedazy r9600, i kupa nowych gf fx'ow, wiec 9k5 stanieje - poczekac chwilke i brac.

zreszta chyba kazdy przyzna ze r8500 (vide 9100) nie jest karta super wydajna (choc wciaz na poziomie - po prostu nie jest to przyszlosciowy zakup).

a zeby nie bylo że ze mnie taki mąciciel to sie przyznam - sam mam radka 8500 herculesa i jestem cholernie zadowolony, co wiecej teraz bym tej karty nie zmienial.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyszlosciowy jest dla mnie R9500pro z dwoch powodow:

1. jest wydajny nawet jak na dzisiejsze standardy (a dla hobbystow - mozliwosc przerobki na 9700 (ale 9k5pro do przerabiania).

2. lada dzien wejda do sprzedazy r9600, i kupa nowych gf fx'ow, wiec 9k5 stanieje - poczekac chwilke i brac.

zreszta chyba kazdy przyzna ze r8500 (vide 9100) nie jest karta super wydajna (choc wciaz na poziomie - po prostu nie jest to przyszlosciowy zakup).

a zeby nie bylo że ze mnie taki mąciciel to sie przyznam - sam mam radka 8500 herculesa i jestem cholernie zadowolony, co wiecej teraz bym tej karty nie zmienial.

O jaaaaaaa :x nie ma pojecia "przyszlosciowy" w tej dziedzinie techniki !

Kupuj karte na miare, a jak bedziesz budowal nowego kompa to sprzedajesz ta i kupujesz karte z nowymi standardami (wiem, ze to brzmi lamersko i w ogole, ale taka jest rzeczywistosc ze wszyscy musza zarabiac producenci kart i producenci softu wiec jak wychodzi nowa kart (z nowymi standardami, ktore nic nie wnosza to nowa gierka juz wymaga tego nowego patentu). r9500 teraz nie wykorzystasz, a jak zmienisz sprzeta to juz nie bedzie z czego brac tego speeda (wymaganego przez gry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe... na obrazku w komputroniku ktoś dorobił na dole 9100 :) A logo z ATI jest dalej z napisem Radeon 8500 - przyjrzyjcie sie ;)

He he he juz zmienili obrazek ;) "cwaniaczki" ;D

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6526

Teraz jest sama karta :P

LOL :lol:

Czyzby ktoś z komputronika śledził nasze forum :P 8O :? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bycmoze... ale ja juz widze jak bardzo podobne jest to zdjecie hyhy :lol:, brak DVI, brak radiatorow na pamieciach, cooler chipa orbowaty a nie kwadratowy...

Kurde, co ja tak psiocze na tego Siriusa :oops:, kupilem tam swojego Hercia i jestem bardzo zadowolony, zarowno z produktu jak i z obslugi sklepu (zadziwiajaco szybka).

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bycmoze... ale ja juz widze jak bardzo podobne jest to zdjecie hyhy :lol:, brak DVI, brak radiatorow na pamieciach, cooler chipa orbowaty a nie kwadratowy...

Kurde, co ja tak psiocze na tego Siriusa :oops:, kupilem tam swojego Hercia i jestem bardzo zadowolony, zarowno z produktu jak i z obslugi sklepu (zadziwiajaco szybka).

Pozdr...

Widze Spawaczu ze jestes niedoinformowany ;)

8500LE oczywiście ma DVI, natomiast co do radiatorków i coolera masz racie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...