saYmanik Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 witam tydzien temu kup8iłemna allegro od typa uzywanego kompa o takich parametrach: Procesor: Intel Pentium DialCore E2160 Cooler: ARCTIC FREEZER 7 PRO PWM Płyta główna: MSI P35 Neo2-FIR Pamięć: DDR2 GoodRam Pro 900MHz 2x1024MB Dysk twardy: BRAK Karta graficzna: MSI GeForce 9600GT 512MB OC edition (N9600GT-T2D512-OC) Nagrywarka: NEC AD-7200S Karta dzwiękowa: SB Audigy Karta sieciowa: bezprzewodowa HorNET PCI Czytnik kart pamięci: APACER AE300 Zasilacz: Tagan TG420-U01 Obudowa: Cooler Master Elite RC-331 do tego dokupiłem sobie na agito samsunga f1 320gb gdy dostałem juz wszystko podłączyłem dysk i zainstalowałem bezproblemowo xp sp2...następnego dnia włączyłem kompa i chcialem zainstalować wszystkie stery...przy odinstalowywaniu konieczny był restart wiec to zrobilem i zaczęły sie problemy...system zatrzymywał sie podczas ładowania wiec postanowilem walnac dormata ;/ podczas instalowania kiedy juz wyskakuje,ze do konca instalacji pozostało te 39 minut bla bla bla komp wali resami albo blue screenami o następujacych kodach: pierwszy: stop 0x0000007f drugi:DRIVER_RRQL NOT LESS EQUAL 0x000000D1 dodam ,ze nic nie podkrecałem i nie tykałem...jak dostałem kompa to juz był ocowany do wartosci 3.0ghz (333x9) i napieciu 1.136v.Prosze o jakies wskazowki...mi sie wydaje ze to jednak ram jest walnięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Sprawdź zasilacz. Pamięci przeskanuj GoldMemory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dar55 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 przedewszystkim zrób reset biosu by pozamieniać ustawienia 3GHz ? z 1800 ? nieźle co do ramu to Memtest z bootowalnej płytki , ale jeżeli masz podkręcony sprzęt może ci wykazywać błądy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 przedewszystkim zrób reset biosu by pozamieniać ustawienia 3GHz ? z 1800 ? nieźle co do ramu to Memtest z bootowalnej płytki , ale jeżeli masz podkręcony sprzęt może ci wykazywać błądy Przy dzisiejszych prockach to nie powala ;) Są po 4Ghz, 5Ghz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) 98% uzytkownikow e2160 osiąga bezproblemowo 3ghz...kufa nie mam nagrywarki;/ nie ma podobnego programu ktorego mozna bedzie zbotowac z mp3;> glupie pytanie...potem skocze gdzies nagrac nie mam miernika i napiecia zasilki tylko z biosu...nie powalają;/ vcore 1.136 3.3 3.4 5 5.17 12 12.320 5 4.485 nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale napisze...podczas instalacji teraz wywala mi krytyki "Instalator nie moze zainstalować wykazow produktow.Plik dzielnika powinien zawierac wiecej informacji" teraz wydawało by sie ze to dysk moze byc walniety bo napewno nie instalka...instalowalem xp juz z 3 płyt Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez saYmanik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 wyciagnij jedna kosc pamieci, sproboj wtedy, bedzie to samo to sproboj tak samo z druga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 wyciagalem raz jedna raz druga...zamienialem miejscami i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Przede wszystkim instaluj na niepodkręconym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) przestawiłem zworki z 333 na 200mhz...dalej to samo moze i zrobie z siebie idiote ale rozwiazanie problemu bylo banalne...zamiana kabla sata;/ ten ktory mialem byl chyba wadliwy;/ sorki za problem do zamkniecia Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez saYmanik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...