Skocz do zawartości
saYmanik

Bluescreeny I Resy

Rekomendowane odpowiedzi

witam

tydzien temu kup8iłemna allegro od typa uzywanego kompa o takich parametrach:

Procesor: Intel Pentium DialCore E2160

Cooler: ARCTIC FREEZER 7 PRO PWM

Płyta główna: MSI P35 Neo2-FIR

Pamięć: DDR2 GoodRam Pro 900MHz 2x1024MB

Dysk twardy: BRAK

Karta graficzna: MSI GeForce 9600GT 512MB OC edition (N9600GT-T2D512-OC)

Nagrywarka: NEC AD-7200S

Karta dzwiękowa: SB Audigy

Karta sieciowa: bezprzewodowa HorNET PCI

Czytnik kart pamięci: APACER AE300

Zasilacz: Tagan TG420-U01

Obudowa: Cooler Master Elite RC-331

do tego dokupiłem sobie na agito samsunga f1 320gb

gdy dostałem juz wszystko podłączyłem dysk i zainstalowałem bezproblemowo xp sp2...następnego dnia włączyłem kompa i chcialem zainstalować wszystkie stery...przy odinstalowywaniu konieczny był restart wiec to zrobilem i zaczęły sie problemy...system zatrzymywał sie podczas ładowania wiec postanowilem walnac dormata ;/ podczas instalowania kiedy juz wyskakuje,ze do konca instalacji pozostało te 39 minut bla bla bla komp wali resami albo blue screenami o następujacych kodach:

pierwszy: stop 0x0000007f

drugi:DRIVER_RRQL NOT LESS EQUAL 0x000000D1

dodam ,ze nic nie podkrecałem i nie tykałem...jak dostałem kompa to juz był ocowany do wartosci 3.0ghz (333x9) i napieciu 1.136v.Prosze o jakies wskazowki...mi sie wydaje ze to jednak ram jest walnięty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

98% uzytkownikow e2160 osiąga bezproblemowo 3ghz...kufa nie mam nagrywarki;/ nie ma podobnego programu ktorego mozna bedzie zbotowac z mp3;> glupie pytanie...potem skocze gdzies nagrac

nie mam miernika i napiecia zasilki tylko z biosu...nie powalają;/

vcore 1.136

3.3 3.4

5 5.17

12 12.320

5 4.485

nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale napisze...podczas instalacji teraz wywala mi krytyki

"Instalator nie moze zainstalować wykazow produktow.Plik dzielnika powinien zawierac wiecej informacji"

teraz wydawało by sie ze to dysk moze byc walniety bo napewno nie instalka...instalowalem xp juz z 3 płyt

Edytowane przez saYmanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przestawiłem zworki z 333 na 200mhz...dalej to samo

moze i zrobie z siebie idiote ale rozwiazanie problemu bylo banalne...zamiana kabla sata;/ ten ktory mialem byl chyba wadliwy;/ sorki za problem

do zamkniecia

Edytowane przez saYmanik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi