Ram1rez Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Włączyłem dziś rano komputer, logo DFI troche dłużej się świeciło a potem... "Boot from CD : disk boot failure, insert system disk and press enter" Co z tego ze w biosie mam ustawione, że dysk botuje się jako pierwszy... Nie działa :/ Ciągle pali się dioda kontrolna na obudowie, a przy resecie słychać jak dysk sobie zgrzytnie. Dysk Seagate 7200.11 500gb Reszta jak w podpisie. Dodam, że zmieniałem już port sata oraz kabelek niestety nic nie pomogło. Może ktoś coś poradzić czy po prostu dysk mi padł i jedyne co mi pozostało (odpukać w niemalowane) to serwis. Szkoda byłoby mi zdjęć które kolekcjonowałem przez ostatnie 7 lat życia mojego aparatu cyfrowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) Z tego co opisałes mozliwe jest to ze padł dysk. Idz do kogos i sprawdz jak ten dysk zachowywuje sie na inny komputerze , jesli programy wykazuja błedy na dysku to tylko serwis.. Szkoda byłoby mi zdjęć które kolekcjonowałem przez ostatnie 7 lat życia mojego aparatu cyfrowego... To chyba juz wiesz od czego jest nagrywarka ? Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Sam wiesz jak jest, puki działa i nic pilnego do zgrywania nie ma to nikt nie myśli o tym że może przydarzyć się mała awaria... A potem lamenty i płacz... Mam nadzieje, że choć część danych da się odzyskać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...