endriuu Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 (edytowane) ok Arni. z pompy pojechalem do karty, tam musialem zrobic duza pentle do drugiej bo nie mialem sztywnego przejscia. jedna petla odpada. z 2 GPU do NB. potem moglem pojsc od razu do CPU ale postanowilem schlodzic wszystko w chlodnicy. wiec na dol i do tylu. potem CPU i rez. rzeczywiscie troche platania ale chodzi o wydajnosc. nie jestem estetą i lubie artystyczny nieład czasem ;). pozdr a uwierz mi z tygonem nie bylo by takie problemu. widzialem jak te weze potrafia sie giac... Edytowane 7 Września 2008 przez endriuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Tylko że zbyt długie węze zmieszają przepływ [nieznacznie ale zmniejszają] a jak wiadomo o przepływ to wydajność. Wystarczyło poczytać że różnica między wodą przez i za chłodnicą jest minimalna.... Gdybyś miał podłączony wpierw cpu potem gpu to nawet jeśli temp wody by wzrosła o 1 * to raczej nie wpłynie to zbytnio na oc kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 platania moze i nie przeszkadza, ale i nie pomaga. pamietaj, ze im wiecej wezy w ukladzie tym mniejszy przeplyw, a co za tym idzie wydajnosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 ok kupuje Tygony w takim razie i zmieniam. rada na przyszlosc - nie oszczedzajcie na weżach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 7 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2008 Spróbuj podłączyć karty jedna za drugą leć ta od cpu do nb i gpu1 i gpu2 reszta pójdzie już chyba lekko. Zobacz arcydzieło malika ma jeszcze więcej bloków a weże ułożone z głową beż zadnych pentli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 całość można by puścić tak: pompka > chłodnica > gpu1 > gpu2 > nb > cpu > rez > pompka. dodatkowo proponowalbym aby pomke jak masz mozliwosc przesunac do "glownej komory" kompa a nie w koszyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) mam pytanie. doczytalem gdzies ze na tygony lepiej nie zakladac szybkozlaczek. weze te sa tak sliskie, ze moga sie wyslizganac z nakretki... czy to prawda? i jeszcze jedno: czy jest szansa poprawnego chlodzeniea kompa typu media center (nie bedzie sie na nim grac) z blokami na czipsecie, CPU i GPU, chlodnicą 3x120 lecz bez jakiegokolwiek wentyla na chlodnicy? totalny passiv. jest szansa ze sie nie zagrzeje? Edytowane 7 Października 2008 przez endriuu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 czy jest szansa poprawnego chlodzeniea kompa typu media center (nie bedzie sie na nim grac) z blokami na czipsecie, CPU i GPU Wszystko zależy jakie CPU i GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 mam pytanie. doczytalem gdzies ze na tygony lepiej nie zakladac szybkozlaczek. weze te sa tak sliskie, ze moga sie wyslizganac z nakretki... czy to prawda? jak wybierzesz ten sam rozmiar weza i zlaczek to nie ma takiej opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Wszystko zależy jakie CPU i GPU. Q6600 i Gf9800GT i czip P45. bez krecenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Bez nawiewu czarno to widze bo Q6600 to niezła grzałka a i 9800 do zimnych nie należy. Moge przetestowac u siebie na 2 "trojkach" bez nawiewu jakby co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 jesli bys mogl - bylbym wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor666 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Stress 15 minut pasywnie na dwóch chłodnicach 3x120, bez kręcenia, Q6600 i 8800GT temperatury z tendencją wzrostową, ciecz w układzie goraca(nie mam możliwosci zmierzenia temperatury), chłodnice gorące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuu Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 dzieki gregor. sprubuję na poczatek passiv a potem najwyzej zamontuje wentyle jak sie bedzie grzal. widzialem twoje wc. szacunek. rewelacja. mam nadzieje ze z tygonami moej bedzie wygladalo podobnie. Warhammer...yeah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podnietek Opublikowano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2008 Moglbys napisac jakie masz temperatury? Bo sie przymierzam do tej chlodnicy i skoro by dawala rade u Ciebie z cpu+2x4870 to w ciemno bede brac. (Potrzeba mi do 6400+ z 2x8800gt oc. Mam jeszcze mala Swiftecha i nie widze problemu, zeby tez wpiac w uklad) I tak jeszcze maly OT: Czy pompka 750l/h ze slupem 1.8m dalaby rade 2x8800gt (zalman) + apogee gt + tc pa120.3 + BlackIce 2x120 i moze jeszcze opcjonalnie ten swiftech (lub odwrotnie, tzn BlackIce jako opcja). Pompka to XSPC wbudowana w 2x5.25. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...