criginold Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Witam mam drukareczke canon pixma iP 3000. Coś się w niej popsuło;/ Włączam drukarke biore drukuj i drukarka zaczyna wciagać krzywo papier i po chwili przestaje po czym zaczym zaczyna migac pomarańczowa lampka;/ Nie mam pojęcia co jest nie tak, czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i może mi pomóc? Jak nie to jak wam sie wydaje ile może kosztować oddanie drukarki do naprawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 czy ktoś z was spotkał się z podobnym problemem i może mi pomóc?TAK mogę ile może kosztować oddanie drukarki do naprawy?U mnie to jakies trzy dychy No dobra - po opisie i objawach to masz normalnie problem z tym co ja nazywam - CIAŁO OBCE - czyli że coś ci wzięło i wpadnęło do podawajnika papieru i poszło z papierem wgłąb mechanizmu i teraz zablokowało szczelinę przez którą papier przechodzi. zrób tak - zacznij wydruk tak żeby zabrało kartkę; niech się zatnie - wyciągnij kartkę zaciętą recznie i DOKŁADNIE obejrzyj krawędź kartki - powinna być w jakiś sposób uszkodzona - podkreślam KRAWĘDŹ ta ktora jako pierwsza styka się z przeszkodą.; jak znajdziesz ślad na krawędzi to już jsateś w domu - wiesz gdzie szukać w drukarce tego czegoś - właśnie w tym miejscu co śład na krawędzi. czego szukać w środku?: - ja znajdowałem takie rzeczy: kawałek jajka z niespodzianką, śrubki i nakrętki, koraliki, groszki, orzeszki, kawałek papieru, pinezki do tablic na notatki, suche liście z kwiatków nad drukarką, jakieś złośliwe robale (skorek, mucha). Tak że spodziewaj się czegoś dziwnego co na pierwszy rzut oka będzie czymś obcym. Jak to wyjąć - spróbować odwrócić i wysypać to coś przez opukiwanie drukarki - jeśli zaś wlazło na sztywno to niestety interwencja narzędzi będzie nieodzowna. Powodzenia. - jakby co to dzwoń na GSM - numer jest w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 a skąd jesteś? jak mieszkasz w mojej okolicy to chętnie oddam Ci drukareczke do naprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 tak jak Ci pisałem na prv drukarka juz działa. Teraz szukam do niej tuszy na allegro(zamienników) i na większosci aukcji jest napisane ze zamienniki nei posiadają chipów i trzeba je przełożyć z oryginalnych kardridży. Nie posiadam już oryginalnych kardridży;/ Ale nie przypominam sobie zeby tam były jakies chipy? Gdzie one niby są? i czy wszytskei zamienniki sa bezchipowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 A oto opis uszkodzenia i naprawy jaki dostałem na Priva - no i proszę jak pomogło Zrobiłem dokładnie tak jak mówiłeś. Obejżałem dokładnie ślady na kartce i zloklizowałem położenie intruza. Nie dało się go wyciągnąć drogą powrotną do tej której wszedł więc postanowiłem go wypchnąć. Uzyłem do tego twardej dekturki i bardzo mocno przycisnołem aż intruz wystrzelił. A była to ..................... guma do żucia:) Swoją drogą muszę pochwalić producenta( chyba orbit) guma leżała w drukarce ok 1,5 roku, a i tak wyczułem, że była miętowa:D Bardzo dziękuje Ci za pomoc. Gdybyś mieszkał bliżej miałbyś browara u mnie Z gumą to się pierwszy raz spotykam. Co do zamienników i chipów - jeszcze na rynku nie pojawiły się takie z chipami - bo można je poprzeklejać z oryginałów. więc po co naruszać patenty i prawa. skoro nie masz oryg. z chipami to masz inne zamienniki bez chipów które jakoś kiedyś działały przecie znaczy te bez chipów powinny biegać. piszesz ze guma leżała tam 1,5 roku czyli że drukarka tyle czasu stała nie używana - marnie widzę dalszą jej eksloatację - głowica zaschła ci na KAMIEŃ i wydatek na tusze raczej mija się z celem. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ;/ kurde same złe wieści;/ jednak zaryzykuje z tymi tuszami. Powiedz mi tylko czy zamienniki bez chipów będą normalnie działać? bez żadnych problemów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 jeśli stosowałeś zamienniki i były bez chipów i działały to będzie działało jeśłi drukarnia stała bez tuszy i wysychała - to szkoda kasy lepiej kupić płyn do udrażnaiania - napełnić nim stare puste tusze i zapakować to do drukarki - może się przedrze i wyczyści skrzepy - ale sam wątpię w to co piszę - koszt pojemnika z płynem - 10/30 zł - zostanie reszta do stosowania w przyszłości dla tej lub innej drukarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 ale ja nie mam starych kartridzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 no to raczej "prorokuję" kiszkę a nie drukowanie - zaschnięta na kamień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 tusze zakupione, drukarka drukuje, ale jest jedno ale:) wszytskie kolory poza czarnym drukują się ładnie. Natomiast na czarnym kolorze ida takie jasne kreski. Czasmi idzie cała białe krecha;/ przedzielająca napis na pół. Co to może być? wina tuszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryśka Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 tyle czasu stała ze to i tak sukces ze zyje kup płyn do udrażniania i spróbój to troszkę pomoczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiuss Opublikowano 27 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2009 hey. mam canona i560 i nie drukuje tekstu w czerni. co jest grane? pomoże ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...