Rosio Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 nadaje sie cos takiego do robienia wb? :? frezarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 nadaje sie cos takiego do robienia wb? :? frezarka Tak, z drewna lub plexi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 hyhyhy z drewna hehehhehe :) sorki ale wybuchlem smiechem :) do miedzi potrzebujesz taka za min 4000 zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 jak ktos lubi niszczyc frezy i miedz to czemu nie ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 ej ja sie tylko pytam wiec nie "lolujcie" mi tu :? :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 ona ma tam pkolo 10000 obrotuw ktos muwil wiec spalom sie frezy, co drewno to drewno , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 qurwa a tak fajnie wygląda :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 gwarantuje ci ze jesli chodzi o robienie bloczkow na poziomie, to mozna albo masowke na pol europy, albo jako boczna produkcje, inaczej sie nie oplaca kupowac frezarki dobrej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 gwarantuje ci ze jesli chodzi o robienie bloczkow na poziomie, to mozna albo masowke na pol europy, albo jako boczna produkcje, inaczej sie nie oplaca kupowac frezarki dobrej chcialem cos zeby bylo dla siebie i moze na uboczu dla kogos jeszcze zrobic jakiegos wb :? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 :lol: nie chciał bym się z tym siłować :D ale poza tym nie nadaje się... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Do blokow sie nie nada. Powyrywa Ci rece jak sie frez w miedzi zaklinuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 wyslalem przed chwila maila do producenta tej frezarki..., zobaczymy co odpisze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Hehe mój tata ma coś takiego. I faktycznie do metalu to to się nie nadaje . Do drewna ok. Pozatym nie wyobrażam sobie jakbyś tym blok skrobał ,nawet gdyby miało wystarczającą moc to precyzja była by niesamowita :D To już chyba wiertarką wygodniej. BTW czy to się fachowo nie nazywa wyżynarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Hehe mój tata ma coś takiego. I faktycznie do metalu to to się nie nadaje . Do drewna ok. Pozatym nie wyobrażam sobie jakbyś tym blok skrobał ,nawet gdyby miało wystarczającą moc to precyzja była by niesamowita :D To już chyba wiertarką wygodniej. BTW czy to się fachowo nie nazywa wyżynarka? Nie , jak sama nazwa wskazuje wyrzynarka sluzy do wyrzynania, a frezarka do frezowania, a to minimalna roznica. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popixs Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 reed moze przykleisz, albo dasz do faq ogloszenie co do zastosowan wiertarki wyzynarki dremela (tak to sie pisze?) frezarki mozgu :wink: bo co rusz ktos myli ich zastosowanie :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 a czym roznic sie bedzie wiertara stolowa - taka masywna i wieloosiowa od frezary takiej jak np moplinga (nie weim jak sie jego nicka pisze) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 "]a czym roznic sie bedzie wiertara stolowa - taka masywna i wieloosiowa od frezary takiej jak np moplinga (nie weim jak sie jego nicka pisze) ? na ocforums.com byl poruszany taki watek , mianowicie wiertarka jest łożyskowana na nacisk pionowy i nic wiecej , natomiast frezarka jest łożyskowana na nacisk pionowy , poziomy itd. Jakto juz kilka osub prubowalo ( w tym ja) frezowac wiertarką , po I : lecą łożyska (nieraz więcej czesci :wink: ), po II frezy lecą w pizduu , po II : nawet ze stołem krzyżowym i dobrym imadłem są duże wibracje , tzn tak trzęsie że widać iż coś jest nie tak (a precyzja to juz osobno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 ja w szkole mialem taka olbrzymia wiertare stolowa = w kieleckim plastyku na meblarstwie... Bardzo mnie ciekawi czy ona by ruszyla miedz... Ogolnie to musze znalesc miejsce w Legnicy gdzie bede mogl wynajmowac frezare na godziny :) Gdzie uderzac ? Slusarstwo? blacharstwo? hyhyhy garncarstwo ? :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 "]a czym roznic sie bedzie wiertara stolowa - taka masywna i wieloosiowa od frezary takiej jak np moplinga (nie weim jak sie jego nicka pisze) ? Morphling1 :wink: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Jak zwał tak zwał. Ważne że wiem jak działa i do czego służy. A pan Popixs to widze że instrukcje ma do wszystkich wymienionych użądzeń. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 spoko zycze powodzenia w robieniu blokow wodnych miedzianych frezarka krawedziowa do drewna ktora zawzyczaj musi frezowac drewno w kilku przejsciach bo inaczej nie da rady W dniu w ktorym ktos tego dokona zaczne robic jajecznice na żelazku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 po co odnawiasz stare watki skoro ktos juz powiedzial ze nei da rady :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 poprosze o inny sestaw pytan :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 wlasnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 lol odpadlem jak to zobaczylem :) , rozumiem ze nie kazdy sie zna ale w tym wypadku spadlem z krzesla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 co rozumiesz mowiac : lol odpadlem jak to zobaczylem :) , rozumiem ze nie kazdy sie zna ale w tym wypadku spadlem z krzesla. czyzbysz twierdzil ze student 3 roku mechaniki i budowy maszyn na jednej z najlepszych uczelni w polsce sie nie zna na obrabiarkach ?? no przeciez to jest obraza majestatu... ale dobra wybaczam w koncu mamy swieta. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 PROF o kim ty mowisz ? , bo jakos nie bardzo rozumiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 no nie wiem odnosilem wtedy wrazenie ze mowa jest o mnie, ale teraz zaczailem :roll: ze to o niejakim zalozycielu tego posta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 i wszystko jasne ( swoja droga , tez kiedys bylem studentem 3 roku automatki i robotyki , tez wydawalo mi sie ze wiem sporo na teamtaty zwiazane z moim kierunkem . Och jak bardzo sie mylilem ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROF Opublikowano 21 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2003 no coz "czlowiek uczy sie cale zycie a i tak glupi umiera" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...