nadi Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 hmm jedno pytanko a może 2 , mnożnik na xp jest do ilu , oraz czy jest regulacja ram co 1 MHz , czy tak jak w 8rda jest pamięć do fsb 100% 40% itd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Storm--> a jaką masz zasiłke? ja mam codegena 300W już nie wiem co jest też siada jak chłodze południowy, już niemam do tego serca wkur... mnie ta płyta ja mam jakis noname a napiecia mam gorsze niz ty wiec to chyba nie zasilka :P pozdr :P Normalnie to jest paranoja z ta płytą daje procka na 133 ramy na 200 tak jak mam najniższe timingi i h... dalej to samo jakieś błędy, albo staje już mnie wkurza to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o czuje że strasznie cienki zakup dokonałem z tym ECS.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 po kolei po przeczytaniu 10 ostatnich postów : mam FSB 166 i żadnego radiatora na SB, ciepły jest ale i bez radiatora nie parzy. 286 zeta w siriusie za tę płytkę to za dużo. 229 zł oka ale za 365 są już FIC AU13, nForce2, dźwięk SS i wyższa wydajność oraz normalnie podnoszone napięcia na procka i pamięci. zasiłakę mam fortona i to 250 W. na razie działa spoko a napięcia w normie, 5.1 V i 12.03V. pozostałych pomarów nie ma niestety, żeby tak ich stado dzikich mamutów w doopska wyru.hało za to okrojenie. mnożnik max 12.5 chyba że drut-mod. pamięci są co 2 MHz (DDR) czyli FSB co 1 MHz. oczywiście zablokowane PCI/AGP na 33/66, w modowanym biosie można ustawić wyższe wartości do nawet 133 MHz. mnie płytka wyszła 150 zeta bo czytnik do niej dołączany opchnąłem na allegro za 100zł. klient napisał że jest więcej niż bardzo zadowolony z czytnika, a ja ze stówki :) . więc w komputroniku 229zł i cena czytnika ... bajka :!: u mnie wszystko ładnie śmiga, jedyna wada to brak odczytów (jest temp procka, prędkości 2 wiatraków, napięcie na rdzeniu i pamięciach) oraz głupie podnoszenie napięć. nie ma od ... do ..., tylko + ileś %. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ...tak wiec nie polecam jak juz kupowac to pierwsza wersje tej plyty napisz do siriusa bo oni CHYBA maja wlasnie jeszce te pierwsza wersje ... CHYBA... :D sprawdzone.. tez cieta wersja pzdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 hgmmmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Storm--> a jaką masz zasiłke? ja mam codegena 300W już nie wiem co jest też siada jak chłodze południowy, już niemam do tego serca wkur... mnie ta płyta ja mam jakis noname a napiecia mam gorsze niz ty wiec to chyba nie zasilka :P pozdr :P Normalnie to jest paranoja z ta płytą daje procka na 133 ramy na 200 tak jak mam najniższe timingi i h... dalej to samo jakieś błędy, albo staje już mnie wkurza to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czuje że strasznie cienki zakup dokonałem z tym ECS.... DarkB u mnie pamiatki wypbraz sobie nie chca chodzic na default dopiero jak dam na najwyzsze taimingi cl2 to smigaja az milo :P :P troche to dziwne hmmmm a moze pamieci wymien przeciez sa na gwarancji ja tez bym mogl wymienic swoje z tego wlasnie powodu :P :P ale co tam jak chodza na najagresywniejszych i nie protestuja to jest oko :P :P a jakiego typu masz te bledy??????????????????? pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ...tak wiec nie polecam jak juz kupowac to pierwsza wersje tej plyty napisz do siriusa bo oni CHYBA maja wlasnie jeszce te pierwsza wersje ... CHYBA... :D sprawdzone.. tez cieta wersja pzdr. no to w tym wypadku jak juz kupowac to szukac na allegro i kupic od kogos ten pierwszy rev. to chyba jest jedyne rozwiazanie bo po co pozniej klac i wyrywac sobie brwiiiii :) :) pozdr :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 chłopaki ! wgrałem najnowszy bios ze stronki ECS'a i ciekawa rzecz : jest FSB 100 do ustawienia, czego nie było w poprzednich wersjach. czyli bez malowania mostków można duraka zasadzić. ja swojego i tak malowałem żeby na 166 latał ale jak ktośnie umie ... chłopaki plisss. niech ktoś mi da bios, seryjny, do L7S7A2 okrojonego. na swojej stronie ECS się nie przyznaje do tej wersji i jest tylko pełna. nie korzystam z opcji z biosu killeroya i wkurzają mnie te odczyty NB 57*C, zaraz 15*C itp. ne mam czujników to i nie chcę mieć odczytów bo to wkurza. a nie mam oryginalnego biosika. da mi ktoś ??????? no chyba że zauważyliście jakiś wzrost wydajności na overclockerskich biosach ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 hmmm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ale z ciebie gadatek :) czy bios killeroya różni się od niemodowanego wydajnością ? bo nie wie mczy zmieniać czy nie. na razie mam najnowszy killeroya. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 wyobraz sobie ze tak bo jeden zaniza wydajnosc pamieci a drugi nie :P :P i wlasnie tn ktory ty masz zaniza :P wgraj sobie ten co ci pisalem wyzej :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 podałeś tylko link do strony gdzie jest kilka wersji, ja zassałęm najnowszą ale skoro obniża wydajność to wezmę poprzednią, przedostatnią od ECS'a. mam nadzieję że nie ma wszystkich pomiarów. :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 podałeś tylko link do strony gdzie jest kilka wersji, ja zassałęm najnowszą ale skoro obniża wydajność to wezmę poprzednią, przedostatnią od ECS'a. mam nadzieję że nie ma wszystkich pomiarów. :( hmm nie nie o to mi chodzilo chodzilo mi o bios kilroya bo sa dwa ten oparty na nowszym oficjalnym zaniza a ten oparty na starszym oficialnym nie nie wiem jak sie sprawuja biosy od ECSa jesli chcesz miec normalny a nie modowany to porostu potestuj te ktore sa na stronce ECSa i bedziesz wiedzial ktory jest najlepszy :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie chce mi się testować i wierzę na słowo. dacie mi link to tego biosu ? najlepszy chcę of korZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 a co z tymi sterami od dzwieku ktore sa najlepsze i co zmianiaja :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 a co z tymi sterami od dzwieku ktore sa najlepsze i co zmianiaja :?: nie zauwazylem zadnej roznicy miedzy tymi sterami te wieksze maja tylko mozliwosc podniesienia wyzej glosnosci do AGC +22 i jeszce jakies demko jest dolonczone do obu wersji :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 nie chce mi się testować i wierzę na słowo. dacie mi link to tego biosu ? najlepszy chcę of korZ. jak nie interesuje cie fsb powyzej 200 to polecam bios kilroya Mod23219 chyba ze chcesz miec mniej opcji zbednych to Chb127 oba nie zanizaja wydajnosc memorkow tu masz linki http://520048665308-0001.bei.t-online.de/MOD23219.zip kilroy http://www.ocworkbench.com/2003/ecs/l7s7a2...os/betabios.htm Chepoman pozdr :P :P[/url] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 a co z tymi sterami od dzwieku ktore sa najlepsze i co zmianiaja :?: nie zauwazylem zadnej roznicy miedzy tymi sterami te wieksze maja tylko mozliwosc podniesienia wyzej glosnosci do AGC +22 i jeszce jakies demko jest dolonczone do obu wersji :P :P pozdr :P a ja jedna te z epoxa nie chca mi sie sciagnac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 FEEL ESP-300ATXSP4 300 WATTS VERSION 2.03 A co sądzicie o tym zasilaczu? Podobno ludzie nie narzekają na ver. 2.03? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 w sterach od dźwięku trudno zauważyć różnicę. w grafie są 3d marki itp, do dźwięku tylko uszy. ja wyłączyłem dźwięk zintegrowany bo mam lepszą kartę ale jedyna zauważalna różnica to ilość opcji konfiguracyjnych i minimalna różnica w obciążenu procka. zasilacz feel 300W - mniamm, super wydajna maszynka. jaka by nie była wersja, deer, feel, forton i chieftec to czołówka wśród zasilaczy więc pociągnie twój sprzęt bez zająknięcia. u mnie 250W fortonik daje radę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 a czy podniesienie minimalne /pci/agp zda egzamin czy trzeba dużo wyżej i do ilu jest bezpieczne dla dysku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 miałem w celinie 333@416 FSB 83 czyli pci było 41 i dysk wytrzymywał. ale powyżej 38 zazwyczaj wymiękają twardziuchy. jeśli masz biosik chepomana to tam jest opcja 35/70, ja taką chyba ustawię to 77 w kilroyu wydaje mi się za wysoko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 zasilacz feel 300W - mniamm, super wydajna maszynka. jaka by nie była wersja, deer, feel, forton i chieftec to czołówka wśród zasilaczy więc pociągnie twój sprzęt bez zająknięcia. u mnie 250W fortonik daje radę. daj spokoj sobie z tym feelem jest do [gluteus maximus] do niczego sie nie nadaje głośny napiecia skaczą jak dzikie i dlatego właśnie wymieniłem sobie na to co mam w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Mam bios mod127 i jedno pytanie w jaki sposób wejść w systemie w stan uśpienia do ramu ?? Ustawiłem STR(s3) itp. a dalej mam uśpienie rodem z 486 :) wyłącza monitor i dysk i tyle :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Co instalujecie do tej płyty l7s7a2 po windzie (ja do k7s5a tylko stery do agp i wsio) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 i jeszcze jedno czy jest już jakiś mod do podnoszenia napiecia na procku nie mówie o drut modzie tylko o czyms innym dostępnym przez bios Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 29 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2003 Storm--> a jaką masz zasiłke? ja mam codegena 300W już nie wiem co jest też siada jak chłodze południowy, już niemam do tego serca wkur... mnie ta płyta ja mam jakis noname a napiecia mam gorsze niz ty wiec to chyba nie zasilka :P pozdr :P Normalnie to jest paranoja z ta płytą daje procka na 133 ramy na 200 tak jak mam najniższe timingi i h... dalej to samo jakieś błędy, albo staje już mnie wkurza to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> czuje że strasznie cienki zakup dokonałem z tym ECS.... DarkB u mnie pamiatki wypbraz sobie nie chca chodzic na default dopiero jak dam na najwyzsze taimingi cl2 to smigaja az milo :P :P troche to dziwne hmmmm a moze pamieci wymien przeciez sa na gwarancji ja tez bym mogl wymienic swoje z tego wlasnie powodu :P :P ale co tam jak chodza na najagresywniejszych i nie protestuja to jest oko :P :P a jakiego typu masz te bledy??????????????????? pozdr :P Najgorsze jest to że nawet minormalnie jak dam domyslne to mi staje, dopiero jak dam 133133 to jest dobrze, teraz dałem fsb 200 i mnożnik 6 i nie wiem. A Błędy mam praktycznie ciągle te same to że po prostu staje wszystko keran zostaje ale nic nie reaguje, nie wiem, chyba wezme się za szlifowanie chipsetu bo jest to okrągłem troszke chyba niżej niż ten plastikl i zrobie żeby było na równi może coś to zmieni, bo już nie mam siły.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Co instalujecie do tej płyty l7s7a2 po windzie (ja do k7s5a tylko stery do agp i wsio) ? ja zarzuciłem tylko stery do AGP, podobno te do IDE spowalniają system, tzn widać na oko że jakoś wolniej to chodzi - tak pisali tu inni, ja nie instalowałem bo chyba chłopaki nie wciskają kitu. windows sam wykrył mi sieciówkę i sam chciał instalować stery do USB 2.0, dźwięk mam wyłączony w biosie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 a na hooja instalować ta ide? zresztą w manualu zalecają tylko agp (tak mam ja) instalowałem tylko agp i muze i jest ok :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 No więc udało się ustawić FSB 200. Taktowanie PCI/AGP wystarczyło podnieść tylko o 1MHz więc niewiele, napięcia nie zostały podniesione. Wyniki w Aida32 pamięci (Elixir333)które teraz są ustawione synchronicznie 400 CL 2.5 Fast to odczyt 2402, zapis 783. Prime95 na razie nie wykazał błędów a liczy już chwile, poza tym w tle chodzi UD i gry temp chipsetu to 30st(nie zmieniła się).Temperatura procesora, (który cały czas chodzi mniej/więcej jako 1.7+ (200*7.5)) max 40 stopni. Jedno, co mnie martwi w biosie Chepoman’a to fakt, że po włączeniu w Power Menagment opcji CPU Auto Doze Mode wyniki w 3DMark ( jak i odczyty Aidy) spadaja o połowę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...