Skocz do zawartości
QbaS

ECS l7s7a2 - Wszystko o tej płycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , ale było czytania 24 strony uff, i chyba się zdecyduje na zakup ,  

teraz mam abita kt7a raid (bardzo sympatyczna płytka),zatanawia mnie tylko zmiana pamięci na ddr to znaczy jakie kupić żeby były tanie i dobre :)

pozdrawiam

hmmmm osobiscie polecam TwinMOSy PC3200 cena 196 zł takie jak ja mam sa swietne i dobze sie kreca wrecz powiedzial bym swietnie:) no ale jak nie bedziesz mial tyle kaski to proponuje TwinMOSy PC2700 cena 159zł tez sa super i tez dobrze sie kreca :) :)

ceny z siriusa http://www.sirius.pl/index.php?sid=1&mcid=1&scid=11

pozdr :P :P[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja miałem abita KT7A i przeszedłem na to mobo i jest dużo lepsze. abita pchnąłem za 130 zeta więc dołożyłem tylko 20zł do nowego mobo. pamięci kupiłem po 110 zł elixirki. nie są to może wyścigówki ale za tę kasę ...

płyta jest bardzo fajna, nie mam z nią żadnych problemów. do podkręcania też sięnadaje (patrz storm) i pomyka na pewno lepiej niż KT333 czy 400, bardziej należy ją porównywać do kt400 bo agp x8 itp. ja jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie powinien być lepszy. w końcu asrock to biedniejszy asus. a jednak 746 FX jest nowszy troszkę od 746.

tylko nie będziesz miał przyklejonego tematu o swojej płytce ;)

trochę by było szkoda :)

ciekawe jakie opcje ma ten zmodyfikowany bios do asrocka jeśli ma porównywalne z ESC to chyba bym kupił

w komputroniku są dwie wersje L7S7A2 jedna z czytnikiem druga bez

ta z czytnikiem jest tylko o 10 zł droższa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się że Twinmosy ale nie są takie tanie, ale dobre i polecam na kościach M-tech'a :)

jak tam sprzet problem frezz zostal rozwiazany ???????????

pozdr :P :P

Niestety jeszcze nie:( jutro powinienem dostać już bloczek wodny to zapodam na chipset, a jak nie to to już nie wiem, próbowałem tez inny zasilacz, testuje go na prime95 i to przy 3-4 tescie juz siada:(

No trundno jakos będę musiał sobie poradzić, tylko nie wiem za bardzo za co się wziąć:) Wszystko wygląda na chipset, no zobacze jak zapodam bloczek, musze jeszcze pompke kupić:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozwiązuj problem jak najszybciej bo wszystko wskazuje na to że mam to samo.. ;/

Czyli po prostu komp staje? Ja tak mam anwet jak nie podkrecam i chce dac ramy na 200 bo ak powinny chodzic i staje ale ja kombinowalem z radiatorem na północnym mostku, cos tez zrob daj pasty moze wiece czy cos moze u Ceibie juz to cos da:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. Tylko sie nie denedrujcie .. ale nie chce mi sie czytac 40 stron... wystarczy ze przeczytalem 8 i juz nie moge. Otóż: czy duzo osób (albo : czy jakiekolwiek osoby) puściły tego ecs'a na fsb 200 STABLINIE. Zastanawaim sie nad kupnem jej bo mój KT400 ciągnie najwyzej 180Mhz FSB. Ale jezeli sprawa wygląda tak ze ten ecsik wyzej nie poleci to nie wiem czy ejst sens zmieniac mobo (aaa i jeszcze jedno : ddr400 mam wiec pamiec nie bedzie mi nic blokowała)

Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB>> dokłądnie.. komp sie freezuje.. ale w windzie sie tak nigdy nie dzieje.. jak już to przy Prime albo w gierce.. no czasami zamiast freeza jest reset ;)

na chipsecie jest zalman.. pasta silikonowa ta od zalmana.. nie mam odwagi kłaść tam coś ze srebrem..

poza tym komp chodzi teraz 12,5x133 i mostek sie nawet nei grzeje za abrdzo.. więc wątpie żeby to to było..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach testow mam stabilnie 10,5x187MHz i RAM synchro tez na 187MHz (Fast). Przy GF3Ti-200 puszczonej na 210/480MHz wyglada i dziala to wszystko calkiem ladnie (choc na Gothica II nie wystarcza ;/). Dziwi mnie troche, ze pamiec nie przechodzi testow przy 166MHz Ultra/Turbo a przy 187MHz Fast bez problemow, a jest to przeciez kosc PC 2700 :o Uzyskalem stabilnie 10x200MHz ale RAM nie wstal synchro i musialem go puscic asynchro na 166MHz Fast <- tylko przy takim ustawieniu system byl stabilny. To juz koniec eksperymentow ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko. Tylko sie nie denedrujcie .. ale nie chce mi sie czytac 40 stron... wystarczy ze przeczytalem 8 i juz nie moge. Otóż: czy duzo osób (albo : czy jakiekolwiek osoby) puściły tego ecs'a na fsb 200 STABLINIE. Zastanawaim sie nad kupnem jej bo mój KT400 ciągnie najwyzej 180Mhz FSB. Ale jezeli sprawa wygląda tak ze ten ecsik wyzej nie poleci to nie wiem czy ejst sens zmieniac mobo (aaa i jeszcze jedno : ddr400 mam wiec pamiec nie bedzie mi nic blokowała)

Dzieki

hmmm witam od[owiadaja na twoje pytanie to pewnie ze fsb200 jest do osagniecia spokojnie a pamieci beda idealne do pracy synchro przy wysokim fsb zobacz na poprzednia strone na ile mi chodzila ta plytka to sie zdziwisz :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki

Ja mam stabilne i synchroniczne 200 fsb (bylo 2 strony temu) jedyny problem jaki mam z tą płytą to fakt, że mi sie gryzie z kartą TV i nieraz wali błąd sterownkia audio(onboard) cmuda.sys ale tylko po tym jak oglądam TV :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska już mam dosyć tej płyty dalej mi nie idzie fsb200 , i inne mozliwości też niektórzyw iedza o co chodziło, mam teraz ten bloczek wodny na chipsecie i dalej są freezy juz mam dysć tego gowna ile można już zasiłke tez sprawdzałem może te zasrane Twinmosy nie dają rady tyle, ale chyba nie bo przy 12,5x133 tez siaada jak ramy sa na 133 wiec juz nie wiem, procek?? ale jak dam na 1700xp i ramy na 200 tak jak powinny to tez siada wiec nie wiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie ... dzieki... ale chyba sie nie zdecyduja na tego ecs'a miedzy inntmi z tego powodu

"mi sie gryzie z kartą TV i nieraz wali błąd sterownkia audio(onboard) cmuda.sys ale tylko po tym jak oglądam TV"

w sensie stablinosc rozumiem równiez bezproblemową prace z wszelakimi ustrojstwami (którą na szczescie moj shuttle mi dostarcza).

Ale dzieki za info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB--> wgraj bios Chepoo tam msz wieksz mozliwosc zmiany pci/agp chyba co 2MHz nie pamietam ale nie ma bynajmniej takiego przeskoku z 66 na 77 a tak btw. to trzymam kciuki :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DarkB--> wgraj bios Chepoo tam msz wieksz mozliwosc zmiany pci/agp chyba co 2MHz nie pamietam ale nie ma bynajmniej takiego przeskoku z 66 na 77 a tak btw. to trzymam kciuki :) :)

A jak z wydajnością pamięci? Podaj mi linka do tego biosa, kurde działa,ale na ustawieniach domyślnych, to i tak już coś, ale np10x185 też staje, chyba jednak grafa wysiada, ale popróbuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DakrB-> a co zrobiłeś że nagle zaczęło działać ? u mnie pic/ap 35/70 i dalej nic :(

Zmieniłem na 66 agp, wiesz wydaje mi się że ten Hercules nie daje rady, spróbuj nnego grafa zapodać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. ale mi na 66 tez sie tak działo..

a co masz na myśli mówiąc że nie daje rady? śmiga nawet na 280/560 wiec na standardowych ustawieniach musi dawać rade.. ;/

Kurde wiesz już nie wiem co jest, ale jak mam 77 agp i wszystko standardowuch to siada, ale jak dam 66 to mi działa, ale jak dam większa magistrale niz 133 narazie dawałem 166) to tez siada, teraz mam 12,5x133 nie siada, ale prime przy 4 tescie wykazuje jakis błąd ale działa nie siada:) Nie wiem kurde a niższego agp nie da się w tym biosie co jest możliwość większchych zmian?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...