john_doe Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 player_sct --> troche nas tu jest i raczej nikt za bardzo nie klnie na swoja l7s7a2 (no moze poza momentami gdy robi sie drutmoda na v-core :D ) w zasadzie jest to pierwszy ecs dla amd ktorego nie boje si e polecac znajomym, z np k7s5a nie bylem taki pewien, zdarzaly sie jakies walniete serie i sporo ludzi nigdy juz nie kupi ecs-a.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 po ile można używanego I7L7A2 kupić ? i czy z czytnikiem czy bez niego? bo 290za nową płytę - ok 100 za czytnik to wychodzi ok 200zł za nówkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 po ile można używanego I7L7A2 kupić ? i czy z czytnikiem czy bez niego? bo 290za nową płytę - ok 100 za czytnik to wychodzi ok 200zł za nówkę hmmm a na allegro sprawdzales ?????? no niby za 200zł nuwka ale za tyle nigdzie nie kupisz i nie ma wersji bez czytnika no chyba ze robia walki ale cene i tak maja pewnie tak jak z czytnikiem :P :P a tak wogole mam okazje sprzedac swoj czytnik za 100zł tylko teraz troche mi zal sprzedawac bo pewnie jak go sprzedam to bedzie potrzebny :) no i czy gdybym go sprzedal to czy gwarancja bedzie dalej obowiazywac ??????????? pozdr :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidy Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 A zasilacz daje radę przy podniesionym Vcore ?? Miałem podobnie - to znaczy proc wyżej się kręcił przy niższym napięciu ... a z 5V robiło się 4,62V !!! Vcore stabilny jak skała ... Zasilacz daje rade. Trzyma napiecia bardzo dobrze. Swoja droga, to naprawde dobry zasilacz (i za jaka cene). Jest cichy, tzn. chodzi ciszej niz moj poprzedni megabajt. Koles jeszcze mi go troche "podkrecil", takze z zasilaczem jest no problem. A wogole to mowa o Fortronie 300W. No ale co z tego.. Po zrobieniu vcora tak sie wkurzylem, ze wywalilem druta i teraz procek chodzi mi na 1700+@1700+ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 Niestety zdjęć nie będzie :( brak możliwości a płyty już nie mam widziałem nową ECS L7S7A2 rev 1.2 w sklepie i qrde się zdziwiłem 8O nie ma drugiego COM`a :? nie ma brżęczka na płycie tylko bolce do głośnika :? Wredny radiator na motku południowym(taki sam jaki miałem na K7S5A) :? brak radiatora na mostku północnym :? QRDE ECS jakieś dziwne i niezrozumiałe oszczędności wprowadza :evil: a i jeszcze jedno podobno w hardware monitorze w biosie nie podaje SYSTEM TEMPERATURE :( :x :evil: natomiast cena 260 zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 hmmmm no to jakies dziwne posuniecia ma ten ECS najpierw wydaje fajna plytke a pozniej jak wychodzi nowszy rev to kroji go gdzie tylko mozna nie rozumiem tego :P :P a jak z mozliwosciami O/C ?????????? pewnie tez cos okroili :P :P pozdr :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 uuu... to coś ją poobcinali barbarzyńsko... strejndż... dopshe ze mam 1.1 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 wiem że są wałki że nie dają czytnika (ponad 100zł zarobku na sztuce !!!) ale myślałem o zakupie płyty za te 280-290 i samodzielną sprzedaż czytnika np. na allegro. za 200zł to super płytka.storm : sprzedaj czytnik a ja jak kupię tę płytę to sprzedam ci swój za 90 zł i będzie git. :) :) :) mam pytanie: na moim duronie mam napięcie 1.6V (default, na 880 chodzi też na takim) ale na 1000 wymaga już 1.725-1.750V więc czy płyta da tyle? tzn czy bez modowania da się ustawić 1.75V zamiast 1.6 ? na jakim biosie ? czy dużo podnosi wydajność ten "podrasowany" bios ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 21 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2003 wiem że są wałki że nie dają czytnika (ponad 100zł zarobku na sztuce !!!) ale myślałem o zakupie płyty za te 280-290 i samodzielną sprzedaż czytnika np. na allegro. za 200zł to super płytka.storm : sprzedaj czytnik a ja jak kupię tę płytę to sprzedam ci swój za 90 zł i będzie git. mam pytanie: na moim duronie mam napięcie 1.6V (default, na 880 chodzi też na takim) ale na 1000 wymaga już 1.725-1.750V więc czy płyta da tyle? tzn czy bez modowania da się ustawić 1.75V zamiast 1.6 ? na jakim biosie ? czy dużo podnosi wydajność ten "podrasowany" bios ? co do czytnika to jak bym sprzedal to bym nie kupil juz :) :) ale dzieki za propozycje LOL co do plytki no to masz racje za te kase jest super :) :) a co do napiec to bedziesz musial zrobic moda zeby osiagnac takie napiecia :P :P co do biosu to napewno mozliwosc zmiany agp/pci daje pzry fsb200 co za tym idzie podniesienie agp daje wieksza wydajnos dla karty :P :P ale ja czekam na jakis fajowy biosik zeby byla mozliwosc zmiany fsb pozwyzej 200 z napieciami to troche spierniczyli mogli dac wieksza mozliwosc podnoszenia no ale coz i tak sie fajnie kreci :) :) pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Mam jedno pytanie, napewno już zdejmowaliści północy radiator bo jest ten <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany klej, i dzisiaj też tak zrobiłem bo chyba sie przegrzewał jak dam 10x200 to po jakimś czasie staje komp, już teraz żadziej ale dalejs taje, może to być wina połódniowego teraz? On też jest na tym syfie przyklejony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 hmm widze ze podzialalo 10x200 osiagniete gratuluje :P :P a co do zwiech to obciaz go jakims programem np 3dmarkiem2k1 albo Burn in Wizard sisoft sandry i zobaczysz czy sie bedzie wywalal jak tak to zwieksz napiecie a jak nie no to jezeli sprawdzales na dotyk i jest goracy to przesmaruj go jakas dobra pasta albo najlepiej zaloz radiator zelmana :P :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 hmm widze ze podzialalo 10x200 osiagniete gratuluje :P :P a co do zwiech to obciaz go jakims programem np 3dmarkiem2k1 albo Burn in Wizard sisoft sandry i zobaczysz czy sie bedzie wywalal jak tak to zwieksz napiecie a jak nie no to jezeli sprawdzales na dotyk i jest goracy to przesmaruj go jakas dobra pasta albo najlepiej zaloz radiator zelmana :P :P pozdr :) Zwiekszyłęm napięcei już na max czyli te 5% ale ten południowy jest na ten klej i przez niego moze się walić? bo ten północny dałem na paste i jest lepiej nie wywala przy 190 ale przy 200 po jakimś czasie w 3dmarku sypie się, to kupić radiator na połódniowy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 hmm widze ze podzialalo 10x200 osiagniete gratuluje :P :P a co do zwiech to obciaz go jakims programem np 3dmarkiem2k1 albo Burn in Wizard sisoft sandry i zobaczysz czy sie bedzie wywalal jak tak to zwieksz napiecie a jak nie no to jezeli sprawdzales na dotyk i jest goracy to przesmaruj go jakas dobra pasta albo najlepiej zaloz radiator zelmana :P :P pozdr :) Zwiekszyłęm napięcei już na max czyli te 5% ale ten południowy jest na ten klej i przez niego moze się walić? bo ten północny dałem na paste i jest lepiej nie wywala przy 190 ale przy 200 po jakimś czasie w 3dmarku sypie się, to kupić radiator na połódniowy? radiator i tak by sie przydal inny ale jeszce zwieksz napiecie na pamieciach jezeli jedziesz na agresywnych timingach a na procku +3 zupelnie powinno wystarczyc :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Max jest napięcei na pamięciach i na procku, ale napewno wiem że się chipset grzeje ale czy może mieć wpływ południowy bo tak to jutro kupie zalmana radiator dobry i po kłopocie czy moz ejszcze się grzeje północny, Tobie stabilnie działa? zmieniałeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 wiesz to dziwne bo ja nie zmienialem radiatorow hehehhehe tylko ze polnocny mostek sie strasznie grzeje ppoludnoiowy jest zimny ja teraz tez bede zmianial radiator na zelmana wiec kup radiator zaloz i powinno byc oko :P :P pozdro :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 No zobacze bo narazie nie chce kupować 2 i nie wiem jaki kupić czy północny czy podłudniowy, no pomysle, jak coś zmienie to napisze. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 ja na nb zalozylem zalmana mostek z nb przykelilem na sb (na klej od zalmana) bo rozstaw kolkow sie nie zgadal oba sa chlodne (nawet ten na sb chyba troche cieplejszy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Właśnie tak myślałem nad takim rozwiązaniem, ten z północnego założłeś na południowy na na północny kupiłeś zalmana, jutro tez chyba takz robie:) A właśnie co tam jest jeszcze w komlepcie widziałem takie dwie tubki zielona i czerowna bodajrze... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 sa czesci do montazu radiatora na kolkach, pasta silikonowa i klej 2 skladnikowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 sa czesci do montazu radiatora na kolkach, pasta silikonowa i klej 2 skladnikowy gdzie kupiles zelmanika bo w siriusie narazie nie ma a chcial bym jak najszybciej kupic :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 A ja mam takie szczęście że jade jutro do sklepu i kupuje bo jest za 30 zeta komplecik i się pobawie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 sa czesci do montazu radiatora na kolkach, pasta silikonowa i klej 2 skladnikowy gdzie kupiles zelmanika bo w siriusie narazie nie ma a chcial bym jak najszybciej kupic :P :P ok juz znalazlem nie sprawdzilem w komputroniku hehehehehhe :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 A ja mam takie szczęście że jade jutro do sklepu i kupuje bo jest za 30 zeta komplecik i się pobawie.... komplecik co masz na mysli ??????????? ja kupuje w komputroniku za 25zł zawsze 5zł na fajki zostaje albo na browka hehehehehehhehehe :P :P pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 w ckznak koszt 25zl w cenniku go nie widzialem ale napeano maja (w oddziale na ogrodowej w Poznaniu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 w ckznak koszt 25zl w cenniku go nie widzialem ale napeano maja (w oddziale na ogrodowej w Poznaniu) spoko jezeli w komputroniku nie bedzie bo widze ze chwilowo brak towaru to bede bral tam :P :P pozdr :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Zestawik w sensie ze caly komplet pasta ten klej i radiator, narazie dalem sobie procka 11,5x166 i ramy na 200 ultra i cl 2 cos jeszcze ustawci w tym nowym biosie bo widzielmze duzo jest nowych funkcji?Zestawik w sensie ze caly komplet pasta ten klej i radiator, narazie dalem sobie procka 11,5x166 i ramy na 200 ultra i cl 2 cos jeszcze ustawci w tym nowym biosie bo widzielmze duzo jest nowych funkcji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Zestawik w sensie ze caly komplet pasta ten klej i radiator, narazie dalem sobie procka 11,5x166 i ramy na 200 ultra i cl 2 cos jeszcze ustawci w tym nowym biosie bo widzielmze duzo jest nowych funkcji?Zestawik w sensie ze caly komplet pasta ten klej i radiator, narazie dalem sobie procka 11,5x166 i ramy na 200 ultra i cl 2 cos jeszcze ustawci w tym nowym biosie bo widzielmze duzo jest nowych funkcji? a rozumiem a co do nowego biosu to jest tam kilka funkcji ktore nie wiem do czego sa nie chce mi sie teraz resetowac wiec pozniej napisze jakie moze ktos mi powie do czego one sloza :P ustaw jeszce: AGP fast write - enabled Fast synchronous - auto pozdr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkB Opublikowano 22 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2003 Ok, właczyłem dobra ide spać jutro jak założe zalmana opisze efekty, dzięki za odpowiedzi narazie. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 A w napedach jak jest macie 32bit mode na On czy Off i co to daje ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 23 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2003 wlasnie.. te 32 bit tez mnei zastanawiało.. właczyłem..a le w tescie nero transfer sie nie zmienił.. inaczej nei sprawdzalem.. btw.. któe pio mode odpowiada ata66 i ata100 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...