Pablou Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam! Mam taki problem, moj procek pentium e2140 strasznie grzeje, temperatura to okolo 60C w idlu i okolo 80C w stressie, mam boxowany wentylator, pasta arctic ceramique, mobo evga 680i sli, reszta chyba nie istotna, zastanawiam sie, czy to nie jest wina czujnika na mobo, poniewaz przy 80C powinien walic blue screenami :o, temperature sprawdzam w Core Tempie i w Everescie, pokazuje tak samo. Czy to wina mobo, czy moze procesora? :blink: @down Moze aktualizowac biosa? :P Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez Pablou Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meehoweck Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Czy to wina mobo, czy moze procesora?Ja jednak sądzę, że czujnika ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zobacz czy radiator dobrze przylega do procesora , w stresie sprawdź ręką czy parzy - wcale bym sie nie zdziwił jakby czujnik był popsuty . PS Przy 80C imo nie powinien walić bsodami ja miałem troche wiecej i spokojnie było Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Co nie zmienia faktu że proc traktuje tą temperaturę jako prawdziwą, tym samym łatwiej o throttling czy nawet całkowite odcięcie prądu. Też miałem bardzo wysoką temperaturę na PDC M0 (podchodziła pod 80 przy Tjmax 85). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Pentium Dual Core E2140 / E2160 / E2180 / E2200 / E2220 Gratuluje przegladania forum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...