hardy99 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Witam, Jak prawidłowo powinno się nakładać pastę w przypadku radiatorów z bezpośrednimi ciepłowodami ? Bo znalazłem dwa różne sposoby: 1. Standardowy sposób w przypadku Core2. Nakładamy pastę na proca w taki sposób: 2. Pastę nadkładamy tylko na ciepłowody: Który z tych sposobów będzie lepszy w przypadku radiatorów z bezpośrednimi heatpipami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Posmarować cały procesor delikatną warstwą pasty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nakładasz tak samo jak w przypadku innych coolerów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 A jest jakiś test gdzie ktoś to porównywał ? Sposób w jaki nałożymy pastę ma wogóle jakieś znaczenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Pasta i tak się rozprowadzi pod wpływem nacisku/temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eyah Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Ja mam Karakarum i "ziarenko" pasty na rdzeń i odrobine pasty na cooler i wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frencci Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 No niestety- moim zdaniem nalezy smarwac cienka warstwa i procka i podstawe chlodzenia. Mam OCZ Vendetta i chyba z 10 razy probowalem jak najlepiej. Wszelkiego rodzaju 'ziarenka' wieksze czy mniejsze nie zdawaly rezultatu poniewaz polaczenie splaszczonych heatpipeow i aluminiowej podstawki ma delikatne rowki i tam wlazi duza czesc pasty. Takze cienki czy grubszy pasek pasty nakladany w poprzek czy wzdloz rurek- u mnie nie dzialal niestety. Jak mowie- jedynie rozsmarowanie 'i ti i tu' zadzialalo. Stwierdzilem, ze u mnie najbardziej obnizajacym temperature ukladem jest ustawienie rurek rownolegle do podlogi- tj. aby wentyl wial 'do gory', w zasilacz. Wyczytalem gdzies, ze taki sposob powoduje, ze rurki najlepiej odbieraja cieplo z tak tez ulozonego wzdloznie headspreadera C2D. No, coz- u mnie akurat taki sposob montazu jest najlepszy/najzimniejszy. Pzdr,Jacek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...