Itor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) posiadam internet z kablowki ktory "odbieralem" na stacjonarnym kompie - w miedzyczasie zakupilem starego laptopa, karte d-link dwl-g650m i router d-link DI-624, zglosilem to do operatora i po konfiguracji sygnal z kablowki szedl na router z routera na kompa stacjonarnego (tam mialem ustawiony publiczny IP) i na laptopa a teraz do rzeczy, sprzedalem router d-link di-624 na allegro i czlowiek ktory go ode mnie kupil napisal do mnie: "Witam. Kupiłem u Pana ten Router. Tylko proszę o usunięcie wszelkich zabezpieczeń z niego a szczególnie blokad MAC`ów, adresów sieciowych, itd., bo nie chcę go odsyłać do Pana spowrotem. Kiedyś kupiłem używany dokładnie taki sam router. Sprzedawca zaklinał, że usunął wszelkie zabezpieczenia. Kupiliśmy z kolegą więc. Podłączyliśmy i nie dało się wogóle z nim połączyć, ponieważ nie usunął blokady MAC`ów. Nawet twardy reset, który powinien przywrócić ustawienia fabryczne nic nie pomógł. Routera nie dało się uruchomić. Pojechaliśmy do sprzedawcy osobiście. On podłączył i działał. A okazało się, że wpisane miał adresy MAC, które mogą się łączyć z routerem. Żaden z poza listy nie miał praw dostępu." troche nie lapie co mam zrobic? Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Itor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 posiadam internet z kablowki ktory "odbieralem" na stacjonarnym kompie - w miedzyczasie zakupilem starego laptopa, karte d-link dwl-g650m i router d-link DI-624, zglosilem to do operatora i po konfiguracji sygnal z kablowki szedl na router z routera na kompa stacjonarnego (tam mialem ustawiony publiczny IP) i na laptopa a teraz do rzeczy, sprzedalem router d-link di-624 na allegro i czlowiek ktory go ode mnie kupil napisal do mnie: "Witam. Kupiłem u Pana ten Router. Tylko proszę o usunięcie wszelkich zabezpieczeń z niego a szczególnie blokad MAC`ów, adresów sieciowych, itd., bo nie chcę go odsyłać do Pana spowrotem. Kiedyś kupiłem używany dokładnie taki sam router. Sprzedawca zaklinał, że usunął wszelkie zabezpieczenia. Kupiliśmy z kolegą więc. Podłączyliśmy i nie dało się wogóle z nim połączyć, ponieważ nie usunął blokady MAC`ów. Nawet twardy reset, który powinien przywrócić ustawienia fabryczne nic nie pomógł. Routera nie dało się uruchomić. Pojechaliśmy do sprzedawcy osobiście. On podłączył i działał. A okazało się, że wpisane miał adresy MAC, które mogą się łączyć z routerem. Żaden z poza listy nie miał praw dostępu." troche nie lapie co mam zrobic? Fajne ;) Czyli jeszcze nie wysłałeś ? Wejdź do ustawień routera i przywróć ustawienia fabryczne, sprawdź czy nie masz wpisanych mac adresów żeby facet ci problemów nie robił i tyle. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Fajne ;) Czyli jeszcze nie wysłałeś ? Wejdź do ustawień routera i przywróć ustawienia fabryczne, sprawdź czy nie masz wpisanych mac adresów żeby facet ci problemów nie robił i tyle. Pozdr. tylko tak - router przelezal w szafie chyba z 6 miesiecy w tym czasie sprzedalem kompa stacjonarnego i mam nowego w ktorym mam juz przypisany inny adres karty sieciowej a u operatora prosilem zeby zdeaktualizowal juz moj adres mac z routera wiec nie ma szans sie polaczyc z routerem chyba Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez Itor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 tylko tak - router przelezal w szafie chyba z 6 miesiecy w tym czasie sprzedalem kompa stacjonarnego i mam nowego w ktorym mam juz przypisany inny adres karty sieciowej a u operatora prosilem zeby zdeaktualizowal juz moj adres mac z routera wiec nie ma szans sie polaczyc z routerem chybaSpokojnie go podłączasz do kompa, nie musisz do internetu ! wchodzisz w przeglądarkę i wpisujesz : (192.168.1.1 user: admin, hasło: admin) i robisz co masz zrobić. Wszystko Możesz zrobić reset (guziczek z tyłu routera) Dla pewności najpierw możesz ściągnąć jakiś bios do niego (modyfikowany lub zwykły ze strony producenta) i wgrać ten bios a potem z czystym sumieniem wysłać do klienta ;) Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Spokojnie go podłączasz do kompa, nie musisz do internetu ! wchodzisz w przeglądarkę i wpisujesz : (192.168.1.1 user: admin, hasło: admin) i robisz co masz zrobić. Wszystko Możesz zrobić reset (guziczek z tyłu routera) Dla pewności najpierw możesz ściągnąć jakiś bios do niego (modyfikowany lub zwykły ze strony producenta) i wgrać ten bios a potem z czystym sumieniem wysłać do klienta ;) Pozdr. dzieki:) niestety ma juz najnowszy firmware:( ale zrobie jak piszesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 dzieki:) niestety ma juz najnowszy firmware:( ale zrobie jak piszeszNie ma znaczenia, załaduj najnowszy jeszcze raz to sie wszystkie ustawienia resetną a o to Ci przecież chodzi ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Itor Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Nie ma znaczenia, załaduj najnowszy jeszcze raz to sie wszystkie ustawienia resetną a o to Ci przecież chodzi ?! ok dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...