scurvyshadow Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam, poszukuje drugiej maszyny dla siebie. Potrzebuje cos naprawde przenosnego z dobra bateria. Cenowo oczywiscie zalezy mi na tym aby bylo jak najtaniej ale to sie zobaczy. Do tej pory wymacalem MSI wind'a ale ta trzy komorowa bateria jest podobno duzo za slaba. Czytalem o tym, ze ma byc 6cio komorowa ale nie moge nigdzie tego odnalezc... Na jego plus przemawia wielkosc, waga i cena! NA przeciwleglym biegunie mam vaio 11''. Sliczne, wystarczajaco mocne i z tego co czytalem oszalamiajacy czas na baterii! Minusem jest nie mala cena :( Jest tez druga opcja, moglbym nosic zapasowa baterie jednakze w takim wypadku musialaby istniec do niej ladowarka - tak abym mogl naladowac baterie bez wkladania jej do laptopa. Niestety nie wiem czy cos takiego istnieje... Bylbym wdzieczny gdzyby ktos mial jakies propozycje... P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Poczekaj na 6 komorowa edycje Winda + naped DVD@USB i jestes do przodu o pare kPLN ;) edit. Naped slim DVDRW + obudowa do napedu = 150PLN czyli w sumie jakies ~ 1600 zeta. Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Kiedy premiera tego winda z 6 komorową baterią będzie ?? bo jak za rok to chłopak się naczeka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Kiedy dokladnie to nie wiem, w Niemczech juz niby takie ogniwa mozna kupic. U nas ktos tam wspominal ze we wrzesniu juz, ale gdzie indziej czytalem ze do konca roku moze byc z tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scurvyshadow Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Kiedy dokladnie to nie wiem, w Niemczech juz niby takie ogniwa mozna kupic. U nas ktos tam wspominal ze we wrzesniu juz, ale gdzie indziej czytalem ze do konca roku moze byc z tym problem. A masz moze jakies namiary na sklepy zagraniczne ktore juz maja? I ponawiam pytanie o ladowarke do samej baterii, zna ktos takie rozwiazanie? I jeszcze jedno pytanie, co sadzicie o Pavilion tx2550ew? Jak z dzialaniem na baterii? Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez scurvyshadow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=4...mp;aid=10055064 można się jeszcze nad czymś takim zastanowić edit dokopałem się do recki http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-HP-Pa...000.9572.0.html strasznie krótko trzyma na baterii Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez capone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 MSI PR200 zdaje sie trzyma dosc dlugo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witam, poszukuje drugiej maszyny dla siebie. Potrzebuje cos naprawde przenosnego z dobra bateria. Cenowo oczywiscie zalezy mi na tym aby bylo jak najtaniej ale to sie zobaczy. Do tej pory wymacalem MSI wind'a ale ta trzy komorowa bateria jest podobno duzo za slaba. Czytalem o tym, ze ma byc 6cio komorowa ale nie moge nigdzie tego odnalezc... Na jego plus przemawia wielkosc, waga i cena! NA przeciwleglym biegunie mam vaio 11''. Sliczne, wystarczajaco mocne i z tego co czytalem oszalamiajacy czas na baterii! Minusem jest nie mala cena :( Jest tez druga opcja, moglbym nosic zapasowa baterie jednakze w takim wypadku musialaby istniec do niej ladowarka - tak abym mogl naladowac baterie bez wkladania jej do laptopa. Niestety nie wiem czy cos takiego istnieje... Bylbym wdzieczny gdzyby ktos mial jakies propozycje... P. Mam służbowgo Vaio TZ195N, zwolennikiem sony nigdy nie byłem ale ten notebook się im udał niemal doskonale. Swietne wykonanie i matryca, niezła wydajność jak na 11", wbudowany napęd no i te niemal 7h na akumulatorze :rolleyes: To już 2 TZseries jakiego użytkuje (wcześniej miałem tz11x), z żadnym problemów większych nie miałem i naprawdę polecam ten model jeżeli szukasz czegoś naprawdę mobilnego z wyższej połki bo w zasadzie konkurencji w swoim segmencie to on nie ma. Wind w porównaniu z TZ wygląda trochę jak zabawka :lol2: Niebawem znowu będe mógł wymienić go na coś innego i pewnie znowu będzie to jakaś TZka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Mam służbowgo Vaio TZ195N, zwolennikiem sony nigdy nie byłem ale ten notebook się im udał niemal doskonale. Swietne wykonanie i matryca, niezła wydajność jak na 11", wbudowany napęd no i te niemal 7h na akumulatorze :rolleyes: To już 2 TZseries jakiego użytkuje (wcześniej miałem tz11x), z żadnym problemów większych nie miałem i naprawdę polecam ten model jeżeli szukasz czegoś naprawdę mobilnego z wyższej połki bo w zasadzie konkurencji w swoim segmencie to on nie ma. Wind w porównaniu z TZ wygląda trochę jak zabawka :lol2: Niebawem znowu będe mógł wymienić go na coś innego i pewnie znowu będzie to jakaś TZka. Ale za cene tego TZ mozna kupic....5 Windów ;) To jednak różnica. Poza tym o ile różowy czy nawet biały nie robi takiego wrażenia, ale już czarny Wind IMO jest całkiem stylowym netbookiem. Edytowane 1 Września 2008 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 (edytowane) No droższy jest wyraźnie jednak jak dla mnie ta różnica jest warta dopłaty jeżeli ktoś wybiera pomiędzy nimi. Wszystko zależy oczywiście od zastosowań bo do okazjonalnego przeglądniećia WWW czy zgrania zdjęć to Wind wystarczy pewnie w zupełności. To są 2 laptopy z zupełnie innych klas, i nadające się do zupełnie innych zastosowań. TZ w porównaniu do Winda oferuje bajery takie jak chociażby: -złacze stacji dokującej -pancerna obudowa -świetna matryca -wbudowane DVD -wyższa wydajność -lepsze akumulatory nie wszędzie jednak jest to potrzebne i jak już pisałem w wielu zastosowanich wind wystarczy jednak w niektórych sytuacjach naprawdę ułatwiają życie i warto za to zaplacić. Edytowane 3 Września 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 No droższy jest wyraźnie jednak jak dla mnie ta różnica jest warta dopłaty jeżeli ktoś wybiera pomiędzy nimi. Wszystko zależy oczywiście od zastosowań bo do okazjonalnego przeglądniećia WWW czy zgrania zdjęć to Wind wystarczy pewnie w zupełności. To są 2 laptopy z zupełnie innych klas, i nadające się do zupełnie innych zastosowań. TZ w porównaniu do Winda oferuje bajery takie jak chociażby: -złacze stacji dokującej -pancerna obudowa -świetna matryca -wbudowane DVD -wyższa wydajność -lepsze akumulatory nie wszędzie jednak jest to potrzebne i jak już pisałem w wielu zastosowanich wind wystarczy jednak w niektórych sytuacjach naprawdę ułatwiają życie i warto za to zaplacić. dokładnie, w pełni zgadzam się z przedmówcą co do samych marek to tak jakby porównywać VW czy jak ktoś tam woli Mercedesa z SSangyongiem albo Hyundaiem a jeśli chodzi o same maszyny to w pewnych konkretnych zastosowaniach eee czy wind są bardzo fajne, ale to wogóle nie jest sprzęt do porównywania z Sonym TZ... zupełnie inna półka zresztą nie wiem czy ktoś na wind'zie pracował - niby akurat wystarcza, a jednak to wogóle nie to... 5 windów rzeczywiście bardziej się kalkuluje... ale jeśli można połączyć ich moc obliczeniową :-D używki Soniaczy można wyrwać nawet za 2k zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Nie napisalem ze Wind jest lepszy, ale jest jeszcze cos takiego jak wspolczynnik mozliwosci-cena. A poniewaz w pierwszym poscie wyraznie jest zaznaczone, ze cena tez ma znaczenie to polecanie topowego Vaio jest chyba nie trafionym pomyslem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...