Skocz do zawartości
Slayer

Myszki optyczne- zostawiać włączone, czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Myszki optyczne przechodza w tryb "uspienia" (mysz tez istota i tez chce sobie pospac :) ) - wtedy przygasza sie dioda i nic sie praktycznie nie zuzywa - bardziej narazisz sie na straty jak wyrobisz wtyk USB albo polamiesz przewody w kablu przez ciagle wkladanie i wyciaganie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez pisal ze nie wylacza - to by chyba bylo ufo jakby myszka przewodowa swiecila przy wylaczonym kompie co nie :) co innego moj logiech cordless optical - miga i miga :P

:D No włsnie ta mycha bezprzewodowa logitecha mnie denerwuje bo musze co 3 dni wymieniać baterie. Najlpeiej ją kłaść jak jej nie używasz na jakąś białą kartke wtedy mniej miga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja mysz optyczna wylacza sie po 10 sekundach w idle :) wiec mysle ze nic sie nie zurzywa a przynajmniej optyka przechodzi w stan uspienia :) nie iwem jak jest z innymi ale u mnie wszystko dziala :))) juz dluuugi czas :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak wyłączam kompa to mycha dalej sie świeci :? Ale ogólnie to mi nie przeszkadza, bo jak już mi sie zdarzy kompa wyłączyć to zawsze wyłączam też listwe zasilającą.

A co do trybu uśpienia to po paru sek. przechodzi (jakieś 3-4 sek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie dosłownie po 1.5 sekundy bez ruchu ustawia się w stan uśpienia i niezauważalnie powraca przy ruchu do normy....hmmm.....mam w sumie 3 lata gwarancjii na nią, więc raczej problemu nie powinno być.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam IE 3.0 i niezaleznie od tego czy go podoepne na PS2 czy na USB to i tak sie wylancza ;)

Wylacza Ci sie jesli chwile nia nie ruszasz czy jak wylaczysz kompa?

Moja swieci caly czas tak samo gdy komputer jest wlaczony, musze ja chowac za klawiature gdy chce filmy ogladac, bo daje po oczach strasznie :evil: :cry: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj Logitech miga i miga ale baterie wystarczają na conajmniej miesiac.

Tak samo mój. Baterie na ok miesiąc. Dioda jest bardzo wytrzymała i miganie jej nie popsuje wiec nie ma sie czego obawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...