waterfusion Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Proszę o pomoc w złożeniu dobrego zestawu WC na tego procka w cenie do 450 zł bazującego najlepiej na złączkach choinkach. Złożyłem taki zestaw, proszę o ewentualne korekty: ale jest on oparty na złączki skręcane, wiec raczej odpada. Nie mam do nich pewności. Edytowane 31 Sierpnia 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zamiast 1/2" potrzebować będziesz 1/4" wąż jak już to Innovatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 a co byś polecił na złączkach choinkowych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 http://www.cooling.pl/swiftech-zlaczki-nk1...ukt,328610.html http://www.cooling.pl/feser-tube-1013-blue...ukt,226518.html lub http://www.cooling.pl/tygon-waz-r3603-111x...ukt,391423.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) @Arni Bardzo Cię proszę o złożenie WC bazującego na złączkach Switecha i wężu Fesera. Będę Ci ogromnie wdzięczny. Pompka Black Water Silent Pump ma gwinty 1/8" w związku z czym nie kupię do niej złączki choinkowej. Jak rozwiązać ten problem? Arni bardzo proszę o zestawik a będę Ci ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam. Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) @Arni Bardzo Cięwaterfusion nie wiem ocb ale thx -_- edyta:P nie beziesz musiał używac złączek przy grubszym węzu bo ta pompka ma króćce w sam raz na wąż o średnicy wew 10mm ;) Edytowane 1 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Już poprawiłem posta ;) edyta:P nie beziesz musiał używac złączek przy grubszym węzu bo ta pompka ma króćce w sam raz na wąż o średnicy wew 10mmnie będzie żadnych przecieków; a tak ogólnie to zestawik oki? Składam na chonikach ponieważ wszędzie piszą ze są znacznie szczelniejsze. Waz biorę tego Fesera, czyli 10mm :D Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Szczelniejsze lub nie kwestia gustu raczej przy skręcanych jesteś ograniczony do określonego rozmiary węza w choinkach jest większy wybór.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Na króciec 12mm ciężko wejdzie waz 10mm - i dobrze :D Podgrzeje je we wrzątku i dodatkowo dam zaciski. PS. Króciec od tej pompki ma średnicę zewnętrzna 12mm? Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Oj tego Ci nie powiem ile to ma dokładnie niech inni się wypowiedzą .... nk12 sa faaajne Edytowane 1 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 nk12 fajne ale ja juz sie pozegnalem z nimi :) 3 wystrzaly i zalania mi wystarcza. oczywiscie jak sie zalozy zaciski to trzyma ale jak to wyglada ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Miałeś zalanie ale płyn pewnie Feser :D Teraz to sam już nie wiem co zamontować... czy skręcane czy choineczki :-? Pomóżcie... Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 tak faser :) wiesz wszystko zalezy co kto lubi. ja zaczalem od skrecanych 8/11 byly bardzo fajne. z czasem jednak postanowilem wymienic pare klockow wiec od razu przesiadlem sie na nk12 ale dosyc szybko zrezygnowalem. teraz jade na sm 10/13 i jest ok. jak poogladasz galerie to jest sporo fajnych ukladow na choinkach, ale jak nei zalozysz obejm to nie lej czegos co przewodzi prad :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa512 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 a nie chciałbyś założyć jakiegoś konkretnego AC ? :> taniej by było a wydajościowo myśle że nie będzie dużej różnicy :] a jak już chcesz bardzo WC boś sie na nie napalił to kupuj używki :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Wydajne AC już mam, jednak pora na WC ;) cicho i wydajniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) Celin kwestia skilla tylko i wyłącznie.... teraz mam nk 12 i wąż 12/15 bez opasek nic nie cieknie, płyn nie dolewany etc a jak zalejesz mosfety to i feser nie pomoże Edytowane 1 Września 2008 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 jak zalejesz mosfety to i feser nie pomożedlaczego, skoro nie przewodzi prądu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Bo przewodzi prąd jak WSZYSTKIE płyny na rynku.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Bo przewodzi prąd jak WSZYSTKIE płyny na rynku....W specyfikacji piszą co innego :( No nic, proszę złóż mi zestawik do 500 zł, części i tak wezmę chyba używane, ale chce mieć orientację co kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Celin kwestia skilla tylko i wyłącznie.... teraz mam nk 12 i wąż 12/15 bez opasek nic nie cieknie Arni ja nie mowie ze mi cieklo, u mnie poprostu waz zlecial, kwestia szczescia :D dla wyjasnienia jak wkladalem waz to nk12 to musialem sie troche napocic bo strasznie ciezko wchodzil, nie mowiac juz o jego zdjeciu, ale jak zostawilem na noc kompa to rano plywal :P wiec jak widac troche dluzej ciepla zalapal i sie zeslizgnal. waterfusion kazdy plyn przewodzi prad, wszystko zalezy od warunkow :D faser chyba najbezpieczniejszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) A co sadzicie o tym zestawi, sam zlozylem :) Cena wykracza poza granice 500 zl, ale wiekszosci czesci to beda uzywki. Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Nie widzę pompki , chłodnice radziłbym bwa123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 (edytowane) @Arni wiesz jaki mam cholerny dylemat z tymi złaczkami ;( choinki czy skrecany. Pomóż plose... Dla kogoś moze to byc malo istotne, jednak dla mnie jest to bardzo wazne... Help Edytowane 1 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 dla poczatkujacego zawodnika polecam mimo wszystko skrecane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Arni ja nie mowie ze mi cieklo, u mnie poprostu waz zlecial, kwestia szczescia :DTo ja nie wiem jak ty to robisz. Ja nigdy nie zakładam opasek zaciskowych, a przy wymianie klocków często jestem zmuszony do obcinania węża bo nie moge go normalnie ze złączki zdjąć. @waterfusion: jeśli nie chcesz mieć problemu z zakładaniem węzy bierz choinki. Nie ma nic prostszego (wciskasz i po zabawie). Przy skręcanych zawsze trzeba kręcić i kręcić ... a to takie uciążliwe. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 poza tym jak chcesz miec 100% pewnosci na choinkach to daj opaski zaciskowe i po klopocie...zreszta przy choinkach jest mniej zabawy z montowaniem wezy 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Ale więcej przy ściąganiu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 no tam troche sily i wprawy i nie ma problemu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waterfusion Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 (edytowane) Dobra biorę choinki. Dziękuję Wam za tak liczne odpowiedzi, jednak proszę jeszcze o złożenie kompletnego WC w cenie do 600 zł w Cooling.pl. Na złaczkach choinkowych. Części i tak pewnie używki więc tak orientacyjnie. Edytowane 2 Września 2008 przez waterfusion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 A złóż sobie sam. Ludziom się w głowach poprzewracało, wszystko na zawołanie chcą mieć gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...