Skocz do zawartości
Bemek_71

Komputer Do 2500 Zł, Do Gier

Rekomendowane odpowiedzi

zasiłka OCZ StealthXStream 650W SLI 120mm

płyta główna Gigabyte ga-Ep35-ds4

procek core 2 duo e8400 3.0Ghz

grafa radeon hd4850

ram kingstone hyperx 1066Mhz cl5 2x1GB

nagrywarka jaka kolwiek aby była dobra

wentyle 120mm x3 acutake

przejściówka molex -> wentyle 5v i 12v

dysk samsung 640gb sata

chłodzenie do proca arctic cooling freezer 7 pro

Mam pytanie czy waszym zdaniem w tym zestawie trzeba coś zmienić, jeśli tak to co bo to jest propozycja mojego kumpla. Proszę też o wasze propozycję jak coś.

Edytowane przez Bemek_71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AC Freezer 7 pro jest niewiele lepszy niż box , w podobnym zakresie cenowym masz Auras Wave albo Pentagram Alpaya (na techworks masz test tych coolerów i naprawdę nieźle wypadają)

mobo Asus P5Q Pro/-E obie w podobnej cenie jak ten GB ale imo lepsze

psu Pentagram CAV500/620 będzie ciszej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Mobo to bym proponował minimum Asus P5Q Pro/P5K-E/P5Q-E spiszą się lepiej niż ten Gigabyte.

2. Gdzieś się spotkałem z tymi Kingstonami i chyba nie chciały za bardzo działać na ich niby nominalnym 1066mhz, rozwiązanie? Bierz A-data EE 800/1066mhz lub OCZ Reaper 1006mhz.

3. Zasilacz jak już proponowano pentagram cav 500W lub Chieftec CFT 500W, ostatecznie Corsair TX 650W.

A co do chłodzenia to faktycznie lepiej jakaś miniaturke Karakorum (Alpaya), spiszę się lepiej niż freezer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi