Ralf Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Dziś chciałem podłączyć nowy dysk i przy odpaleniu, gdy komp próbuje odczytać płytę z Windowsem w celu przeprowadzenia instalacji pokazuje mi się taki komunikat: BootSector Write!! VIRUS: Continue (Y/N)? I teraz pytanie - o co kaman? Co ten komunikat oznacza i co powinienem zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 (edytowane) Powinieneś poszukać w BIOSie opcji odpowiedzialnej za sprawdzanie czy jakaś aplikacja próbuje zmodyfikować boot sector i ją wyłączyć. Edytowane 4 Września 2008 przez Dj_AnT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Mam płytę MSI P35 FiR Dodam, że sprawdzałem 3 różne płyty z Windowsami i za każdym razem to samo (na innych dyskach przy tych płytkach nie było problemu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Możesz wybrać Y a jeszcze lepiej wyzerować początek dysku za pomocą mhdd lub dban. Możesz też jak już napisałem wcześniej wyłączyć zabezpieczenie przed zapisem boot sectora opcja Boot sector protection w menu Advanced BIOS Features. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 zerowac nie trzeba - wystarczy wylaczyc zabezpieczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 (edytowane) ten komunikat jest generowany przez BIOS w momencie kiedy jakiś program chce zapisać coś z pierwszym sektorze dysku tam gdzie znajduje się tablica partycji i program rozruchowy, podczas instalacji systemu ten sektor zawsze jest modyfikowany, komunikat nie będzie się pojawiał jeżeli w BIOS wyłączy się "zabezpieczenie anty wirusowe" czy jakoś tak (na pewno jest w instrukcji do płyty) dysk jest w pełni sprawny :mur: PS. wystarczy poczytać a jak się ktoś nie zna lub nie umieczytać to łapy precz od komputerów użyszkodniki ...co powinienem zrobić?wcisnąć guzik oznaczony literką Y Edytowane 28 Września 2008 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...