Adler91 Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 Witam, mam takie pytanko, czy któraś z wymienionych technologi w tytule może wspomóc lub przejąć renderowanie filmu w takich programach jak Pinnacle liquid czy Adobe Premiere? Czytałem że nowa 280 przewyższa w obliczeniach 200x cpu. Wiem że można renderować Gelato obrazy 3D ale nigdzie nie umiem znaleść co do przyśpieszenia przetwarzania filmu. Prosił bym o jakieś linki jak coś. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2008 Cuda to technologia Nvidi umie wspomóc a nawet przejąć zadania które spoczywają na CPU. Przykładem jest karta Tesla i jej nowa odsłona jest ten sam układ co w 280GTX poddany lekkiej modyfikacji. Jest jeden podstawowy warunek aby ta technologia mogła być wykorzystana, aplikacja musi być w odpowiedni sposób napisana. Jest jednak mało rozpowszechniona tak samo jak Gelato. Przyszłości to Cuda i podobne rozwiązania. :ploom: http://www.nvidia.pl/object/cuda_what_is_pl.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adler91 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 No tak, ale czy ktoś już zaprzęgał te technologie do takich celów jakie wskazałem? Bo jeżeli mam się bawić z tymi rozwiązaniami nie wiadomo ile to wole walnąć mocnego quada i mieć spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ja bym dał Quada na pewno ci aplikacje do obróbki wideo pójdą wykorzystując jego moc w pełni no i w grach nie będzie przynajmniej 1rok z nim większych problemów. Cuda zbyt mało aplikacji wykorzystuje na obecną chwilę. Jednak procesory są nadal górą ale to się zmieni z czasem. ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...