Skocz do zawartości
k2

Problem z Outlook-iem

Rekomendowane odpowiedzi

Pisze o tym porblemie poenieważ mam go po raz drugi i nie mam pojecia co może być jego przyczyną.

Outlook wlacza sie przerazajaco dlugo [ok 3min] przy czym w zadym stopniu nie zaburza to pracy systemu [nie zrzera nagle calego ramu itp]

Przy czym program działa póżnie zupelnie poprawnie.

Nie mam pojecia co może być przyczyna tego "opuznionego" startu.

Zrobilem scan disk, defragmacjie, sprawdzilem dysk nortonem 2003.

Ostanio [jakies 2tyg temu] zrobilem reinstalke systemu. Problem znikł.... do czasu... od wczoraj znowu to samo, a jest to bardzo irytujace. W czym tkwi problem? Dodam jesze ze mam od poczatku zainstalowana latke SP1.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi outlook robi problemy z messegerem - tzn podczas uruchomiania pocztwoki wtwala mi blad rmp4.dll w z messega trzeba pare razy kliknac ok zeby sie wlaczyl :?

problem ten wystepuje sporadycznie przypuszczalnie przez intalacje SP1, przed instalacja latki tego niebylo :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi outlook robi problemy z messegerem - tzn podczas uruchomiania pocztwoki wtwala mi blad rmp4.dll w z messega trzeba pare razy kliknac ok zeby sie wlaczyl  :?  

problem ten wystepuje sporadycznie przypuszczalnie przez intalacje SP1, przed instalacja latki tego niebylo :?

to moze byc to..... zgadza sie wgrałem do rejestru xp_messenger_disable

messenger se nie wlacza ale i outlook sie kaszani??

Wie ktoś jak to naprawic?? Plik sciągnełem z fracpc.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Outlook to syf jakich malo. Proplem zwykle polega na tym, ze im wieksza baza Outlooka tym dluzej on sie laduje. Podejrzewam, ze masz tera baza okolo 400-500MB lub wieksza i dlatego Ci sie tak tnie. Nim przemieli te dane to trwa.

c:Documents and SettingsxxxxxxUstawienia lokalneDane aplikacjiMicrosoftOutlook

Proponuje zmienic prg albo wyciac czesc mejli i zalacznikow z bazy.

Przy 1.1-1.2GB bazie Outlook lubi sie w ogole wypierdzielac wiec uwazaj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Outlook to syf jakich malo. Proplem zwykle polega na tym, ze im wieksza baza Outlooka tym dluzej on sie laduje. Podejrzewam, ze masz tera baza okolo 400-500MB lub wieksza i dlatego Ci sie tak tnie. Nim przemieli te dane to trwa.

c:Documents and SettingsxxxxxxUstawienia lokalneDane aplikacjiMicrosoftOutlook

Proponuje zmienic prg albo wyciac czesc mejli i zalacznikow z bazy.

Przy 1.1-1.2GB bazie Outlook lubi sie w ogole wypierdzielac wiec uwazaj....

no całe 10mb :) bo niedawno reinstalke robilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to ja nie wiem. Moze to XP ma takie loty? Nigdy tego sys nie mialem i nie zamierzam - przeladowany bajerami.

Zmien program, na pewno na tym nie stracisz, a i wirusow automatycznie Ci program nie bedzie otwieral i rozsylal.... :P :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi