Skocz do zawartości
przeciwnik

Copper-Shim

Rekomendowane odpowiedzi

czy opłaca się brac tego Copper-Shim http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=11869222

może ktoś ma linka do sprawdzonego Copper-Shim ? Ostatnio słyszałem że koleś kupił sobie podkładeczke pod procesor i po włączeniu komputera proc poszedł z dymem :( wentyl dobrze nie przylegał na jądrze przez to że Copper-Shim był za gruby!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gostek pieprzy bzdety o obnizeniu temperatury , i calkiem przy okazji ze chroni proca, lamer IMHO

BTW jak nie zal ci okolo 300 na proca, to jakim cudem zal ci 20 zl za firmowke ThermaTake np ?

Masz 100% pewnosci, a nie jakis kaszaniarski Tracer :?

Wybor jednak nalezy do ciebie, tak jak i obowiazek uzywania wyszukiwarki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam copper shim od thermaltake i jest poprosu wypasiony - jakość poprostu najwyższa. Ale nie wiem czy będzie on mógł pracować z athlonem xp t-bred ( bo teraz u mnie siedzi t-bird)

jezeli nie nazywa sie xp, to nie ;p

a nawet xp trzeba troszke iglaczkiem potraktowac ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam copper shim od thermaltake i jest poprosu wypasiony - jakość poprostu najwyższa. Ale nie wiem czy będzie on mógł pracować z athlonem xp t-bred ( bo teraz u mnie siedzi t-bird)

jezeli nie nazywa sie xp, to nie ;p

a nawet xp trzeba troszke iglaczkiem potraktowac ;p

Albo kupic od razu Copper Shim XP rev 2 , i masz bez pilowania 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shim to badziew. Kupilem niedawno na allegro. Po pirwsze prawie nic nie daje a po drugie lepiej za ta cene kupic lepsza paste na bank bedziesz bardziej zadowolony.

tu nie chodzi o obnizenie temp. procka tylko o zabezpieczenie jadra przed skruszeniem!!!!! a pasta chyba tego nie zrobi, no nie????:?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Shim to badziew. Kupilem niedawno na allegro. Po pirwsze prawie nic nie daje a po drugie lepiej za ta cene kupic lepsza paste na bank bedziesz bardziej zadowolony.

Człowieku, zwracam sie z uprzejmą proźbą o doinformowanie sie w zakresie chodzenie itp. Niniejszym odsyłam Cię do działu FAQ. Jak przeczytasz to wróc i wtedy pogadamy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CopperShim XP Cpu Protector Rev. 2 to najnowsza wersja miedzianej płytki pomiędzy procesor a radiator . CopperShim wykonana jest techniką laserową co zapewniającą najwyższą jakość produktu . HOHO LASEROWA :)

ZASTOSOWANIE

· Obniżenie temp. CPU nawet o kilka stopni. (no tu bym polenizowal)

· Zwiększenie wydajności i stabilności systemu (smieszne)

· Pewność, że podczas montażu/demontażu procesora nie ukruszysz jego jądra ( Z TYM SIE ZGODZE)

I TO WSZYSTKO ZA 10 zl OKAZYJNIE na allegro :) a na moim XP 1700+ lezy jak ulal niezbedny dla osob ktorzy czesto testuja coolerki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorrki za takie lamerskie pytanie, ale lepiej zapytac niz pozniej ubolewac nad strata

strona ( ta po odklejeniu foli zabezpieczajacej ) ma dotykac radiatora czy ma byc skierowana w strone procka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...strona ( ta po odklejeniu foli zabezpieczajacej ) ma dotykac radiatora czy ma byc skierowana w strone procka?

zawsze napisem do gory - zreszta masz wciecie na ten "zloty" rog na procku i jak zalozysz odwrotnie to CS bedzie lezal na mostkach i bedzie widac ze zle lezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nabyłem Copper Shima Tracera na Allegro i założyłem wraz Z Volcano 12 eXtreme. Gdybym wiedział, że zapinka TT jest tak bezstresowa to pewnie bym z Shima zrezygnował. Nie robiłem testów jak z temperaturami z Copperem i bez. Część znajomychtwierdzi, że podniosły im się temp. o 1-3C z Shimem ... inni mówią że temp. spadła. Wygląda na to że u każdego jest inaczej :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi