przeciwnik Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 czy opłaca się brac tego Copper-Shim http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=11869222 może ktoś ma linka do sprawdzonego Copper-Shim ? Ostatnio słyszałem że koleś kupił sobie podkładeczke pod procesor i po włączeniu komputera proc poszedł z dymem :( wentyl dobrze nie przylegał na jądrze przez to że Copper-Shim był za gruby! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahu Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ja bym kupil....9 zl to nie majatek...a jesli wolisz cos pewniejszego to o ile sie nie myle na www.4max.pl sa po 17 zl. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Gostek pieprzy bzdety o obnizeniu temperatury , i calkiem przy okazji ze chroni proca, lamer IMHO BTW jak nie zal ci okolo 300 na proca, to jakim cudem zal ci 20 zl za firmowke ThermaTake np ? Masz 100% pewnosci, a nie jakis kaszaniarski Tracer :? Wybor jednak nalezy do ciebie, tak jak i obowiazek uzywania wyszukiwarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rampage Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ja mam copper shim od thermaltake i jest poprosu wypasiony - jakość poprostu najwyższa. Ale nie wiem czy będzie on mógł pracować z athlonem xp t-bred ( bo teraz u mnie siedzi t-bird) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ja mam copper shim od thermaltake i jest poprosu wypasiony - jakość poprostu najwyższa. Ale nie wiem czy będzie on mógł pracować z athlonem xp t-bred ( bo teraz u mnie siedzi t-bird) jezeli nie nazywa sie xp, to nie ;p a nawet xp trzeba troszke iglaczkiem potraktowac ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ten shim z allegro pez pilowania nie bedzie pasowal na 1700+ w o,13 mikrona kupilem takiego i musialem mu spilowac zaczepy z boku zeby dobrze przylegal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ja mam copper shim od thermaltake i jest poprosu wypasiony - jakość poprostu najwyższa. Ale nie wiem czy będzie on mógł pracować z athlonem xp t-bred ( bo teraz u mnie siedzi t-bird) jezeli nie nazywa sie xp, to nie ;p a nawet xp trzeba troszke iglaczkiem potraktowac ;p Albo kupic od razu Copper Shim XP rev 2 , i masz bez pilowania 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Kup dobrego TT. Te 10zl roznicy Cie nie zbawi, a bedziesz mial pewnosc dobrego produktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 błagam Was, napiszcie mi szybko, który z shimow na sklepie tweaka to shim rev2 pod T-bredy? bo na fotce to niewyglada na t-bred Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Shim to badziew. Kupilem niedawno na allegro. Po pirwsze prawie nic nie daje a po drugie lepiej za ta cene kupic lepsza paste na bank bedziesz bardziej zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Shim to badziew. Kupilem niedawno na allegro. Po pirwsze prawie nic nie daje a po drugie lepiej za ta cene kupic lepsza paste na bank bedziesz bardziej zadowolony.tu nie chodzi o obnizenie temp. procka tylko o zabezpieczenie jadra przed skruszeniem!!!!! a pasta chyba tego nie zrobi, no nie????:?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Shim to badziew. Kupilem niedawno na allegro. Po pirwsze prawie nic nie daje a po drugie lepiej za ta cene kupic lepsza paste na bank bedziesz bardziej zadowolony.Człowieku, zwracam sie z uprzejmą proźbą o doinformowanie sie w zakresie chodzenie itp. Niniejszym odsyłam Cię do działu FAQ. Jak przeczytasz to wróc i wtedy pogadamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ja kupiłem copper shima za 5zł w zwykłym sklepie i nie narzekam. Nie sądzę żeby była miedzy różnymi modelami jakaś widoczna różnica w użytkowaniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Na oko "wojka Stasia" to pewnie nie ma roznicy pomiedzy shimem thermaltake , a jakims noname. Podobnie sprawa ma sie z adidasami ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fragilis Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 CopperShim XP Cpu Protector Rev. 2 to najnowsza wersja miedzianej płytki pomiędzy procesor a radiator . CopperShim wykonana jest techniką laserową co zapewniającą najwyższą jakość produktu . HOHO LASEROWA :) ZASTOSOWANIE · Obniżenie temp. CPU nawet o kilka stopni. (no tu bym polenizowal) · Zwiększenie wydajności i stabilności systemu (smieszne) · Pewność, że podczas montażu/demontażu procesora nie ukruszysz jego jądra ( Z TYM SIE ZGODZE) I TO WSZYSTKO ZA 10 zl OKAZYJNIE na allegro :) a na moim XP 1700+ lezy jak ulal niezbedny dla osob ktorzy czesto testuja coolerki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 no u mnie zbil 2 czy trzy stopnie :-D moj z allegro ale git wykonany jestem zadowolony wziaem go razem z fanmejtem Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Ja mam pierwsza wersje Coppershima TT i on ewoluuje z moimi prockami, w miare zmian spilowywuje to co nie potrzebne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Dzięki wam chłopaki za pomoc kupuje jednak z alegro, jak zamontuje to dam wam znać czy wszystko ok :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
riv Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 sorrki za takie lamerskie pytanie, ale lepiej zapytac niz pozniej ubolewac nad strata strona ( ta po odklejeniu foli zabezpieczajacej ) ma dotykac radiatora czy ma byc skierowana w strone procka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ja kupiłem na www.bino.pl firmy ARMAC za 12zł i spoko jest. I cieszę się bo miałem spore problemy z zakładaniem radiatora, i gdyby nie CS to nie wiem czy jądro by sie uchowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KIULIK Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ja też mam ARMAC'a :) Zmian temperatury nie zauważyłem, ale zawsze warto kupić przynajmniej dla bezpieczeństwa jądra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 ...strona ( ta po odklejeniu foli zabezpieczajacej ) ma dotykac radiatora czy ma byc skierowana w strone procka? zawsze napisem do gory - zreszta masz wciecie na ten "zloty" rog na procku i jak zalozysz odwrotnie to CS bedzie lezal na mostkach i bedzie widac ze zle lezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 31 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2003 Ja też nabyłem Copper Shima Tracera na Allegro i założyłem wraz Z Volcano 12 eXtreme. Gdybym wiedział, że zapinka TT jest tak bezstresowa to pewnie bym z Shima zrezygnował. Nie robiłem testów jak z temperaturami z Copperem i bez. Część znajomychtwierdzi, że podniosły im się temp. o 1-3C z Shimem ... inni mówią że temp. spadła. Wygląda na to że u każdego jest inaczej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...