Kroll Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Witam :wink: , Mam problem bo już naczytałem się trochę a dalej jestem głupi jak byłem, więc proszę Was o pomoc. Muszę kupić monitor do ok października do 1600 (ew +50). Zazwyczaj nie gram ale po zmianie sprzętu (aktualnie Geforce 5600 256MB heh) na nowszy za ok pół roku to pewnie chęci wrócą B-) poza tym trochę oglądam filmów a głównie potrzebuje do cada (Autocad, UGS NX, Catia itp.). Przestrzeń 24" mi odpowiada i to bardzo :D (tym bardziej w przyszłości filmy HD) Nie wiem czy kupić dobrą TN'ke czy tańszą xVA, a tu tylko przychodzi mi do głowy Hyundai W241D. Proszę o jakiś komentarz i propozycje. Edytowane 16 Września 2008 przez Kroll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rambo Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 Witam :wink: , Mam problem bo już naczytałem się trochę a dalej jestem głupi jak byłem, więc proszę Was o pomoc. Muszę kupić monitor do ok października do 1600 (ew +50). Zazwyczaj nie gram ale po zmianie sprzętu (aktualnie Geforce 5600 256MB heh) na nowszy za ok pół roku to pewnie chęci wrócą B-) poza tym trochę oglądam filmów a głównie potrzebuje do cada (Autocad, UGS NX, Catia itp.). Przestrzeń 24" mi odpowiada i to bardzo :D (tym bardziej w przyszłości filmy HD) Nie wiem czy kupić dobrą TN'ke czy tańszą xVA, a tu tylko przychodzi mi do głowy Hyundai W241D. Proszę o jakiś komentarz i propozycje. 1) co rozumiesz przez dobrą TN-kę? ja jeszcze takiej nie widziałem :D (no ale to już zależy od wymagań, oczekiwań) 2) co do Hyundai-a - szukałeś na forum co już było na jego temat napisane? 3) po co rozważać kupowanie chłamu jak hp2475w jest w rozsądnej cenie? (wspomniano o nim w temacie ogólnym Panoramy 23" Lub 24" Full Hd)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroll Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 1. faktycznie zaszalałem ;) chodziło mi o gorszy ale powiedzmy wśród TN'ek "dobry" monitor heh 2. czytałem ale nie doczytałem jakiś jednoznacznych opinii żeby od razu chłam a zawsze jakieś (tanie) wyjście ;) 3. wielkie dzieki przegapiłem ten monitor (zgubiłem się w tym temacie :mur: ), ale bardzo fajny oby tylko nie podrożał a najlepiej potanieł z kilka dyszek :P Pozdro i dzięki, jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje to chętnie przyjmę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 1. faktycznie zaszalałem ;) chodziło mi o gorszy ale powiedzmy wśród TN'ek "dobry" monitor heh 2. czytałem ale nie doczytałem jakiś jednoznacznych opinii żeby od razu chłam a zawsze jakieś (tanie) wyjście ;) 3. wielkie dzieki przegapiłem ten monitor (zgubiłem się w tym temacie :mur: ), ale bardzo fajny oby tylko nie podrożał a najlepiej potanieł z kilka dyszek :P Pozdro i dzięki, jakby ktoś miał jeszcze jakieś propozycje to chętnie przyjmę :) W tej cenie w jakiej jest ten HP ( matryca H-IPS!! ) to lepszej okazji nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroll Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 W tej cenie w jakiej jest ten HP ( matryca H-IPS!! ) to lepszej okazji nie będzie. Może trochę czepialski jestem, ale... Z matrycą do chyba błąd gdzieś się wkradł... LP2475w z tego co widze to S-IPS co i tak nie zmienia faktu że mi odpowiada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Może trochę czepialski jestem, ale... Z matrycą do chyba błąd gdzieś się wkradł... LP2475w z tego co widze to S-IPS co i tak nie zmienia faktu że mi odpowiada ;) Matryca jest H-IPS, w opisie w sklepie jest błąd. Układ pikseli w H-IPS jest troszeczkę inny niż w S-IPS. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2475w.htm Edytowane 16 Września 2008 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroll Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Matryca jest H-IPS, w opisie w sklepie jest błąd. Układ pikseli w H-IPS jest troszeczkę inny niż w S-IPS. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_lp2475w.htm Aha, to zwracam honor ;) Chociaż dziwne to że na stronie producenta jest podana błędna informacja. Jeśli ktoś nabędzie ten monitor to przydałaby się jakaś recka :) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2008 Aha, to zwracam honor ;) Chociaż dziwne to że na stronie producenta jest podana błędna informacja. Jeśli ktoś nabędzie ten monitor to przydałaby się jakaś recka :) Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Spoko, nic się nie stało. A błędnych informacji na stronach producentów jest tyle, że głowa boli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...