pwlj Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Psuje mi się wentylator w Enermaxie, jaki kupić jako zamiennik? Myślałem o S-Flexie, tylko nie wiem ile RPM będzie potrzeba... Pozdrawiam, pwlj Edytowane 16 Września 2008 przez pwlj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2008 (edytowane) Czy cena s-flexa ustala budzet jaki chcesz na to przeznaczyc. Jak z obciazeniem zasilacza i obiegiem powietrza w obudowie ? Powtarzam sie ale moj Chieftec AA-101A 400W przez dobry rok musial zadowolic sie Noctua NF-S12-800 skrecona na 500RPM, ktora w polowie byla odpowiedzialna za przewiew w obudowie ;) Teraz jest tam Noctua NF-P12 zasilana z lini 5v. Zeby cos wybrac dobrze zapoznac sie z ostatnimi postami w tym topicu Edytowane 16 Września 2008 przez Slow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 U mnie siedzi noiseblocker xl1 rev3 i na 700rmp zasilacz działa stabilnie bez problemów [ten sam co autora] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 No, na razie zamówiłem scythe slip stream 1200RPM, ale to tylko tymczasowe rozwiazanie ;) Zobaczymy jak się będzie sprawować, w przyszłości pewnie wymienię ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Pamiętaj że wtyczka w enermaxie ma pokręcone oznaczenia ;) najlepsze wyjście jest podłączyć wentyl pod mobo żeby miał regulacje wg obciążenia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumis88Krk Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 to ja się podepnę do tematu. mam chiefteca gps-450a 450w i chciałbym zrobić fanswap'a bo z każdym dniem wyje coraz głośniej... jaki najlepszy wentyl do tej zasiłki? i jak mniej-więcej wygląda kwestia wymiany? jest tam jakaś wtyczka? czy trzeba coś lutować? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...