Skocz do zawartości
SubMaFioZo.

Nowy Mściciel Już Niedługo...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Krótko i zwięźle - kasa nie więcej niż 1400zł im mniej tym lepiej / oc będzie !

Zestaw złożony w esc.pl

Intel Core 2 Duo E7200 /2.53GHz, 3MB, 1066MHz, BOX/ 349zł

Gigabyte EP35-DS3L /intel P35/ 249zł

OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Platinum rev.2.0 135zł

Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 195zł

Palit GeForce 9600GT 512MB DDRIII /256bit/ HDTV 2xDVI 299zł

Razem: 1227zł

Nie moge sie tam dopatrzeć dysku 320 GB F1 a było by taniej ;/

do zestawu musze dokupić jeszcze DVD-RW myślę ze pionieer będzie najlepszym wyborem

pytanie 1. co lepsze 9600GT Palit czy dopłacić do Galaxy? Która jest cichsza?

pytanie 2. komp styknie do gier w rozdziałce na 1240x1024? tylko tyle obsługuje mi monitor,

w przyszłosci będzie kolejne 2 Gb ramu ale ze zaczynam studnia to muszę oszczędnie narazie życ.

pytanie 3. Dobra płyta głowna? stawiałem jeszczę na DFI Blood Iron.

PS. Kupił bym coś lekko używane.. najlepiej przez allegro... na gwarancni oczywiście i w 100% sprawne.

Najlepiej proca i płyte ram tez. Grafe wołe nowa. :)

czekam na sugestie.

PS2. jak szybko esc realizuje zamówienie?

Edytowane przez SubMaFioZo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpu ok

mobo ok

ram , ta sama cena ,ale lepszy http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...oducts_id=11383

hdd , to fakt samsunga f1 320 nie ma aktualnie w ofercie , ale nie opłaca się kupować 500 , lepiej już dopłacić do 640 bo jest szybsza (niby ta sama seria , ale w dyskach 320 , 640 i 1T zastosowano nowszą technologię) , albo poczekać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko Ok tylko ram tez A-data bym wziął a dysk albo w innym sklepie albo poczekaj aż będzie w ofercie.

1. Palit po zmniejszeniu obrotów jest dość cichy, bo wiadomo że na max obrotów to suszara straszna ale tak jest w przypadku też innych chłodzeń więc to nie jakaś wyróżniająca go wada. Z galaxy zapewne będzie podobnie. Bierz co Ci się bardziej podoba ;)

2. Powinien dać radę jeśli podgonisz trochę CPU żeby nie był ograniczeniem.

3. BloodIron to dobre mobo ale ten gigabyte spokojnie do E7200 wystarczy, pamiętaj żeby wgrać mu najnowszy bios żeby lepiej obsługiwał E7200 (lepsze OC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze i noobskie pytanie ale czemu a-daty lepsze? procek bedzie smigany tak by nie zmieniać napiecia potem załoze na niego karakorum albo cos

z thermala. nie będe mocno go męczył . na stock V pojdzie tak chodziaż z 3.0 by poszedł . no i hm a mobo jakies z asusa? moze?

a no Gigabyte ten co wybrałem to seria ep czyli obsługa pełna procków 45mm no ale rozumiem ze jesli nowszy to będzie lepiej, jedynie zwróce się

do was o pomoc. BTW zasiłka!!! mam chieffa tego co w sigu - Styknie mi ? hm dysk mam tez w sumie tez z siga narazie bym śmigał na nim. jakis czaś

BTW. jak długo czeka się za przesyłka? sa jakieś rabaty?

DZIĘkI ZA WYPOWIEDZI! pzdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z zestaw się zminił nieco tzn. już w poniedziałek będe mial to co w podpisie

dołozylem do płytki głownej proponowanej do zestawów na pazdziernik oraz dysk pojemniejszy no i posłychałem rad

i wybrałem A-daty.

dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi