Zbooky Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Witam. Mam problem z Windowsem 2000: dzień po tym jak zainstalowałem Kazeę w XP (mam 3 windy: Me, 2K i XP) wysypał się 2000 i przy uruchamianiu najpierw kulturalnie pokazuje sie ekran z paskiem ładowania i zaraz po nim wyskakuje niebieski ekran z napisem, że jest uszkodzona gałąź rejestru cośtamcośtam/software. Nie wie ktoś z was co można z tym zrobić? Poza 2000 mam jeszcze XP i Millenium i obydwa są na chodzie. Próbowałem naprawiać rejestr różnymi programami, ale żaden nie działał pod dosem, a te pod windowsem skanowały tylko rejestr systemu, który uruchomiłem. Najbardziej mi zależy na odzyskaniu meili z Outlooka Expressa z windowsa 2000 (konkretnie załączniki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Witam. Mam problem z Windowsem 2000: dzień po tym jak zainstalowałem Kazeę w XP (mam 3 windy: Me, 2K i XP) wysypał się 2000 i przy uruchamianiu najpierw kulturalnie pokazuje sie ekran z paskiem ładowania i zaraz po nim wyskakuje niebieski ekran z napisem, że jest uszkodzona gałąź rejestru cośtamcośtam/software. Nie wie ktoś z was co można z tym zrobić? Poza 2000 mam jeszcze XP i Millenium i obydwa są na chodzie. Próbowałem naprawiać rejestr różnymi programami, ale żaden nie działał pod dosem, a te pod windowsem skanowały tylko rejestr systemu, który uruchomiłem. Najbardziej mi zależy na odzyskaniu meili z Outlooka Expressa z windowsa 2000 (konkretnie załączniki). A probowałes uzyc pakietu Norton Utylities 2002 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 ...Najbardziej mi zależy na odzyskaniu meili z Outlooka Expressa z windowsa 2000 (konkretnie załączniki). jezeli to polski Win to poszukaj katalogu z plikami z rozszerzeniem *.dbx - maile wyslane powinny byc w pliku Elementy wysłane.dbx lub Skrzynka nadawcza.dbx a odebrane w pliku Skrzynka odbiorcza.dbx (najlepiej skopiowac wszystkie *.dbx) skopiuj te pliki w bezpieczne miejsce jak zainstalujesz ponownie Win i skonfigurujesz OE to podmienisz odpowienie pliki na "stare" i powinno byc OK tzn odebrane/wyslane wiadomosci powinny byc widoczne (na 100% dziala na malych Winach wiec tu tez powinno byc dobrze) a co do samego Win2K - probowales w czasie startu systemu uzyc klawisza F8 moze przejscie do trybu awaryjnego lub wystartowanie ostatniej znanej konfiguracji cos pomoze :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbooky Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Wszystkie te środki nic nie pomagają, on w każdej sytuacji gdy tylko ma się uruchomić wywala ten błąd. Chyba skorzystam z twojej rady odnośnie tych *.dbx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...