fargo1980 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 witam. Mam następujący problem z instalacją Windowsa. Może zacznę od konfiguracji kompa. Płyta Asus P5Q Procesor Intel Q6600 2.4@3.6 Pamięć OCZ 2 x 2 800 Mhz Grafika GTX260 Dyski seagate 2 x 250 GB IDE Problem mój polega na tym, iż system instaluje się 1,5 do 2 godzin obojętnie czy to Vista czy XP. Części są sprawne wszystkie ( sprawdzane i diagnozowane softem ) Miałem niedawno inną płytę główną MSI P6N SLIv2 i system instalował się normalnie. Po zmianie płyty głównej i grafiki zaczął się ślimaczyć zamiast dostać "kopa". Nie pomógł również flash biosu na najnowszy. Jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukIT Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 iż system instaluje się 1,5 do 2 godzin No ale co to ma do rzeczy? A czy po tej instalacji ma jakiegoś muła? Czy tylko czas tej instalacji cię niepokoi? Jak masz podłączone te dyski twarde? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargo1980 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 No ale co to ma do rzeczy? A czy po tej instalacji ma jakiegoś muła?Chodzi o to że nie powinien się tak długo instalować. Po każdej czynności ( wpisaniu klucza, wpisaniu nazwy konta, kopiowaniu plików pomijam fakt że to robi 30 minut, formatowaniu partycji ) myśli za długo, diody od dysków nie migają czyli nie pracuje. Po jakichś 3-4 minutach po każdej z w/w czynności zaczyna instalować dalej. Przez to osiągi jego spadają w samym systemie. Czy tylko czas tej instalacji cię niepokoi? Tez i to bardzo, chyba że nie ma to aż tak dużego znaczenia na późniejszą pracę ? Jak masz podłączone te dyski twarde?normalnie na IDE nie raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ewidętnie jest coś nie tak , u mnie na starym Duronie 700mhz , HDD ATA 80GB i 768 MB ram XP instaluje się jakieś 45-50 min . Z opisu widzę że masz dyski ATA , podłącz tylko jeden dysk i zobacz . Jaki masz napęd DVD ( zakładam że to DVD a nie stary CD ) - stara ATA czy SATA I/II ? . Z tego widzę Asus ma jeden kanał ATA , a a tamta MSI miała 2 kanały ATa, do Asusa podłączysz max. 2 urządzenia ATa, do MSI max. 4 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargo1980 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 Ewidętnie jest coś nie tak , u mnie na starym Duronie 700mhz , HDD ATA 80GB i 768 MB ram XP instaluje się jakieś 45-50 min . Z opisu widzę że masz dyski ATA , podłącz tylko jeden dysk i zobacz . Jaki masz napęd DVD ( zakładam że to DVD a nie stary CD ) - stara ATA czy SATA I/II ? . Z tego widzę Asus ma jeden kanał ATA , a a tamta MSI miała 2 kanały ATa, do Asusa podłączysz max. 2 urządzenia ATa, do MSI max. 4 . Na jednym dysku dzieje się to samo. DVD jak i dyski SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 a smart ok? moim pierwszym krokiem byloby udanie sie do miejsca dystrybucji akcesoriow komputerowych i korzystajac z bilonu, dokonalbym transakcji kupna nowej tasmy... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fargo1980 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 hm... wymienili mi w sklepie płytę główną na nową, łącznie z taśmami. Zamieniałem dyski i napęd miejscami i to samo. Już nie mam nerwów ani siły bo już mi się pomysły skończyły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...