Skocz do zawartości
BoQ

Płyta Główna + Grafika Do Około 600 Zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jak w temacie, chciałbym zapytać, jaką płytę główną i kartę graficzną radzicie mi kupić. Koszt obu komponentów ma wynosić około 600 zł.

Pozostałe wymagania: Chciałbym zostawić sobie procek (Core 2 Duo e6300) oraz RAM (Kingston HyperX PC-6000), więc płyta musi mieć socket 775 i możliwość podkręcenia procka oraz obsługiwać DDR2.

Z tego, co udało mi się wyczytać, to ludzie polecają taką kartę:

http://qoop.pl/Karty-graficzne/GAINWARD-Ge...-10ns-650-1800/

Edytowane przez BoQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jak w temacie, chciałbym zapytać, jaką płytę główną i kartę graficzną radzicie mi kupić. Koszt obu komponentów ma wynosić około 600 zł.

Pozostałe wymagania: Chciałbym zostawić sobie procek (Core 2 Duo e6300) oraz RAM (Kingston HyperX PC-6000), więc płyta musi mieć socket 775 i możliwość podkręcenia procka oraz obsługiwać DDR2.

Z tego, co udało mi się wyczytać, to ludzie polecają taką kartę:

http://qoop.pl/Karty-graficzne/GAINWARD-Ge...-10ns-650-1800/

Jak za te pieniążki to można pomyśleć o tej karcie GAINWARD Geforce 9800gt 512mb i do tego wziąć dobrą sprawdzoną płytkę(duże możliwości OC i stabilność gwarantowana,sam się zastanawiam nad nią i prawdopodobnie niedługo ją kupie :wink: ) ASUS P5B i965 tylko to będzie troszkę ponad budżet,ale troszkę wydajniej niż 9600gt + płytka.

Jeżeli wolisz taniej to możesz brać tego gainwarda 9600gt z Twoje linka + lepszą płytkę(nowszy chipset i lepsze zasilanie procesora) ASUS P5K/EPU Intel P35

pozdrawiam

Edytowane przez crystal84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nad Asusem P5B Deluxe się zastanawiałem, ludzie bardzo chwalą za OC. Jedyne, co mnie martwiło, to ze te karty maja slot PCI-E 2.0 x16, natomiast ta płyta ma PCI-E x16 (trochę wypadłem z obiegu, więc nie wiem, czy robi to jakąkolwiek różnicę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz E6300 z mnożnikiem x7 więc tak z FSB 500 by się przydało. Zakładając że nie będziesz wychodził zabardzo poza FSb 500 to brałbym sprawdzoną MSI P35 Neo2-FR+9800GT a jak nie no to wtedy P5K Pro i starać się dołożyć do tego 9800GT ewentualnie 9600GSO 768mb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi