Skocz do zawartości
kisiel02

Radeon 9000pro

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem niedawno ATI RADEON 9000PRO firmy Mint. Mam z nim małe problemy, co jakis czas psuje sie ekran i pomaga tylko reset. Zastanawiam sie czy to wina sterownikow zainstalowalem Caltalyst 3.2 czy moze karta jest trafiona. Bardzo prosze o pomoc. Wczesniej mialem GeForce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A odinstalowales stare sterowniki nVidii ? Czy moze wszystko jest na swiezutkim systemie ? Jezeli tak to moze sprobuj dopchac karte w slot bo czasem tak bywa ze dokladnie sie jej nie wcisnie. Jezeli nic nie pomaga no to reklamuj ta karte.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki za podpowiedz zrobie format i zainstaluje wszystko od nowa, ktore stery do ati sa najlepsze?????

Ja polecam najnowsze czyli Catylast 3.2 :) Z twojego podpisu wynika ze nie mozesz miec slabego zasilacza, chociaz kto wie rozne cuda sie zdarzaja :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a przypadkeim nie podkrecałes karty ?? jesli format nie pomoze to sa objawy tak jakby si erdzen przegrzewał albo pamieci ...mozliwe ze jakis shit wsadzili pod rdzen ..jak masz na kołeczkach radiator to zdejmij i oblukaj co jest po spodem .. a jak jakies gofno to przesmaruj porzadna pasta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma reguły raz sie to robi co mniej wiecej godzine a nieraz w ciagu 4 godzin ani razu, momo to ze gram w unreal2,,,dzwoniłem do sklepu i kazali przywiez karte,powiedzieli ze ja sprawdza ale jak znam zycie to sie to nie bedzie chciało zrobic u nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha odkrec procesor do nominalnej wartosci. Pisalem, ze to nie przyczyna podkrecania ale jednak moze byc posrednio. Mianowicie to moze byc zasilacz ktory nie wyrabia poniewaz masz znacznie podkrecony procek.

Sprobowac nie zaszkodzi. Niech tak pochodzi przez dzien bez podkrecania i bedziesz wiedzial mniej wiecej czy to zasilacz (jeszcze mozesz to wyeliminowac poprzez porzyczenie od kogos lepszej sztuki) lub pamieci (jak ktos tutaj juz wpsomnial).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam, mam tego samego radeona, i ten sam problem, raz mi sie to zrobiło w Windows (xp) a jak włącze grę, pt Pontefix czy tam Pontifex,(symulator budowy mostoof) to za każdym razem po ok. 30s sie chrzani, w innych grach, jak np. UT 2003, NFS HP2 itp niec takiego mi się nie zdarzyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...